Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέο επίδομα και κοινωνικό μέρισμα: Πάνω από 1.500 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

Σας αφορά όλους!

10 Ιουνίου 2019 15:30
Νέο επίδομα και κοινωνικό μέρισμα: Πάνω από 1.500 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

Κοινωνικό μέρισμα: Ολοκληρώνονται οι πληρωμές ΚΕΑ 2019 και τα προνοιακά επιδόματα. Πότε πληρώνονται επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ Α21, επίδομα ενοικίου. Τι θα γίνει με κοινωνικό μέρισμα. Για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος.

Για το επίδομα ενοικίου όσων οι αιτήσεις εγκριθούν εντός του Απριλίου, θα λάβουν περίπου στις 20-25 Μαΐου 2019 (στόχος είναι οι πληρωμές να γίνονται κοντά στις 22 κάθε μήνα), το επίδομα μηνός Μαΐου, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων για το επίδομα ενοικίου. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η πληρωμή συντάξεων ΝΑΤ Ιουνίου 2019. Πότε αναμένεται να πληρωθούν ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού και συντάξεις Ιουνίου.

Πληρωμές ΚΕΑ-Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Σε αναμονή χιλιάδες πολίτες για να ολοκληρωθεί η πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, για το ΚΕΑ 2019, το επίδομα ενοικίου αλλά και το επίδομα παιδιού Α21.

Να θυμίσουμε πως για το επίδομα ενοικίου όσων οι αιτήσεις εγκριθούν εντός του Απριλίου, θα λάβουν περίπου στις 20-25 Μαΐου 2019 (στόχος είναι οι πληρωμές να γίνονται κοντά στις 22 κάθε μήνα), το επίδομα μηνός Μαΐου, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Χιλιάδες πολίτες ρωτούν το θα γίνει με κοινωνικό μέρισμα, πληρωμές ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου.

Πότε θα γίνει η αίτηση. Μέχρι στιγμής, παρά τις διαρροές της κυβερνήσεως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για κοινωνικό μέρισμα.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Πότε πληρώνεται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.

ΟΑΕΔ: Έρχονται νέα προγράμματα για 10.580 θέσεις εργασίας!

Τέσσερις δράσεις και προγράμματα, κυρίως κατάρτισης, πιστοποίησης και πρακτικής, που συνολικά θα απευθύνονται σε 10.580 ανέργους αναμένεται να τεθούν σε τροχιά το επόµενο διάστηµα. Στη βεντάλια των δράσεων που ανοίγει ανήκουν προγράμματα κατάρτισης που στοχεύουν σε κλάδους αιχµής, όπως οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, η εφοδιαστική αλυσίδα και το εξαγωγικό εµπόριο.

Ειδικά για την ανάπτυξη λογισµικού και τις ειδικότητες της πληροφορικής αναµένονται τρεις δράσεις που... κυκλώνουν όλες τις ηλικίες (25- 45 ετών) και τα επίπεδα εµπειρίας και προσόντων. Αναλυτικά, μέχρι τις εθνικές εκλογές, αναμένονται:

Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής, πιστοποίησης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονοµικής κατεύθυνσης, Β κύκλος. Το πρόγραµµα απευθύνεται σε 2.000 ωφελούµενους, νέους ανέργους ηλικίας 30-45 ετών µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού. Πρόκειται στην ουσία για ένα δεύτερο «παράρτηµα» του προγράµµατος που απευθύνεται σε ηλικίες 25-29 ετών, το οποίο θα καλύπτει και µεγαλύτερους απόφοιτους πτυχιούχους. Η δράση αφορά στην κατάρτιση άνεργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού. Προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών επαγγελµατικής συµβουλευτικής και η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόµενης επαγγελµατικής κατάρτισης σε ειδικότητα του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ακόµη προβλέπεται η απόκτηση εργασιακής εµπειρίας διάρκειας 200 ωρών. Στο τέλος της δράσης παρέχεται πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν.

Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής, πιστοποίησης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονοµικής κατεύθυνσης Γ κύκλος. Το πρόγραµµα απευθύνεται σε 1.580 ωφελούµενους, νέους ανέργους ηλικίας 25-29 ετών µε εµπειρία και υψηλά προσόντα στον κλάδο. Η δράση αφορά στην κατάρτιση άνεργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού. Ο Γ κύκλος της κατάρτισης ΤΠΕ είναι εξειδικευµένος και αφορά σε ανέργους που διαθέτουν εµπειρία και υψηλά προσόντα στον κλάδο της πληροφορικής. Πρόκειται για ένα πρόγραµµα «βαριάς» κατάρτισης για επαγγελµατίες του κλάδου, οι οποίοι δεν ξεκινούν από το µηδέν αλλά χρειάζονται «έξτρα» εφόδια, πιο εξειδικευµένα για να ανταπεξέλθουν στην αγορά εργασίας.

Ολοκληρωµένη παρέµβαση στον κλάδο των Logistics. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει θεωρητική κατάρτιση, πιστοποίηση και πρακτική άσκηση στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας - Logistics και του εξαγωγικού εµπορίου. Θα απευθύνεται σε 4.000 ωφελούµενους. Στόχος είναι να καλυφθούν άνεργοι που έχουν ήδη εργαστεί στον κλάδο και έχουν κάποια εµπειρία αλλά και όσοι κάνουν τα πρώτα τους βήµατα στα επαγγέλµατα που ανήκουν στον εν λόγω κλάδο. Σε πρώτη φάση αναμένεται να αναζητηθεί ο ανάδοχος που θα τρέξει το πρόγραμμα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share