Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

120 δόσεις: Ξεπέρασαν τις 48.000 οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών!

Έχουν ήδη ρυθμίσει οριστικά 22.600 μη μισθωτοί!

6 Ιουνίου 2019 09:24
120 δόσεις: Ξεπέρασαν τις 48.000 οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών!

Στις 48.700 έχουν φθάσει οι αιτήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών για ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία στη διάρκεια των δύο εβδομάδων λειτουργίας της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ.

Παράλληλα έχουν ρυθμίσει απευθείας στο ΚΕΑΟ 11.300 εργοδότες όπως και 500 με αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές.

Από όλους τους μη μισθωτούς που έχουν υποβάλλει αίτηση στον ΕΦΚΑ, οι 2.500 δηλώνουν ότι εκκρεμεί αίτηση συνταξιοδότησης, ανήκουν δηλαδή στους «εγκλωβισμένους» ασφαλισμένους που θα καταφέρουν να συνταξιοδοτηθούν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, έχουν ήδη αρχίσει να αναρτώνται και οφειλές του πρώην ΕΤΑΑ για μηχανικούς του ΤΣΜΕΔΕ, υγειονομικούς του ΤΣΑΥ και δικηγόρους του ΤΑΝ που είχαν καθυστερήσει.

Δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις εργοδοτών που προχώρησαν στην εφάπαξ εξόφληση της βασικής οφειλής για να εκμεταλλευθούν την διαγραφή των προσαυξήσεων και των τόκων στο 100%.

Ήδη έχουν μπει στο ταμείο πάνω από 10 εκ. ευρώ. Οι επισκέπτες στις ψηφιακές εφαρμογές της ρύθμισης έχουν ξεπεράσει τους 280.000.

Εφορία: Όλη η διαδικασία για πληρωμή μέσω Taxisnet!

Ο εφιάλτης των φόρων επιστρέφει για τους φορολογούμενους μετά τις εθνικές εκλογές. Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων παρατάθηκε έως και τις 29 Ιουλίου αλλά το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος δεν ανατρέπεται.

Οι φορολογούμενοι που θα έχουν φέτος χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα θα πρέπει να εξοφλήσουν το φόρο σε τρεις ίσες διμηνιαίας δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Οι φορολογούμενοι όμως μπορούν να κερδίσουν περισσότερες από τρεις δόσεις επιλέγοντας την πληρωμή του φόρου:

1. Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων που μπορεί να φθάσουν και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

2. Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).

Έτσι αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής των δόσεων προς την εφορία δίνεται η ευκαιρία να ρυθμιστεί το σύνολο της οφειλής σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Πληρωμή μέσω Taxisnet


Επίσης οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν την οφειλή του ΕΝΦΙΑ με κάρτα απευθείας μέσω του Taxisnet, αλλά χωρίς τη δυνατότητα άτοκων δόσεων. Η πληρωμή γίνεται μέσω του ιστότοπου www.aade.gr, εφόσον προηγουμένως οι φορολογούμενοι συνδεθούν με τους προσωπικούς κωδικούς τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής που εμφανίζονται στην οθόνη της προσωποποιημένης πληροφόρησης για κάθε Ανοιχτή Οφειλή οι φορολογούμενοι μπορούν να δουν τα στοιχεία δόσεων πατώντας το πλήκτρο επιλογής στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα».

Μπορείτε να εξοφλήσετε τις οφειλές σας εκτός ρύθμισης ή να πληρώσετε μέρος τους, με κάρτες πληρωμών. Για να πληρώσετε μέρος της οφειλής, εισάγετε το ποσό που επιθυμείτε να πληρώσετε στο σχετικό πεδίο της στήλης «Ποσό για πληρωμή με κάρτα», αφού πρώτα επιλέξετε την οφειλή, πατώντας το πλήκτρο επιλογής στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα».

Για να εξοφλήσετε την οφειλή επιλέγετε το πλήκτρο (push button) «Eξόφληση». Το συνολικό ποσό πληρωμής εμφανίζεται αυτόματα. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία οφειλές.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share