Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Όταν η "φιλοξενία" καίει τους φορολογούμενους!

Τι θα γίνει με τις φορολογικές δηλώσεις;

4 Ιουνίου 2019 09:44
Όταν η

Τι συμβαίνει με τις φορολογικές δηλώσεις και την "φιλοξενία" που καίει τους φορολογούμενους;

Η υποβολή αιτήσεων για την είσπραξη επιδομάτων, που λάμβαναν υπόψη το εισόδημα του «νοικοκυριού» ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα που υπήρχε με την φιλοξενία στις φορολογικές δηλώσεις.

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι βρέθηκαν να δηλώνουν φιλοξενούμενοι γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο το τεκμήριο της κατοικίας.

Πράγματι, λόγω της έλλειψης ή της μεγάλης μείωσης των εισοδημάτων ,πολλοί φορολογούμενοι , θέλοντας να μειώσουν τα τεκμήρια της κατοικίας δήλωναν φιλοξενούμενοι σε συγγενείς ή φίλους, ενώ στην πραγματικότητα κατοικούσαν σε ιδιόκτητες ή μισθωμένες κατοικίες.

Με αυτό τον τρόπο γλίτωναν την φορολογία για το τεκμήριο της κατοικίας ή ακόμα και την φορολογία στο εισόδημα από ενοίκια , αφού οι ιδιοκτήτες ακινήτων δήλωνανότι «φιλοξενούσαν» τους ενοικιαστές.

Αλλάζοντας τον τρόπο δήλωσης της φιλοξενίας στην φορολογική δήλωση, οι περισσότεροι «φιλοξενούμενοι» πιάστηκαν στην τσιμπίδα της Εφορίας.

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις!

Παράταση και επίσημα δόθηκε στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μεταφέρεται από τις 30 Ιουνίου στις 29 Ιουλίου 2019.

Ειδικότερα σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Α.1211/2019:

1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share