Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χρηματιστήριο: Που κυμάνθηκε ο Γενικός Δείκτης Τιμών;

Πώς έκλεισε το Χρηματιστήριο;

31 Μαΐου 2019 18:03
Χρηματιστήριο: Που κυμάνθηκε ο Γενικός Δείκτης Τιμών;

Που κυμάνθηκε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου σήμερα;

Διαστημικές... αποδόσεις προσφέρει πλέον η οδός Αθηνών, αλλά και η αγορά ελληνικών ομολόγων. Η μείωση του προφιλ ρίσκου της χώρας προερχόμενη απο τις προσδοκίες της πολιτικής ελλαγής έστειλαν τα ομόλογα κάτω απο το 3% ενω τα εβδομαδιαία κέρδη στο χρηματιστήριο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.


Είναι πλέον προφανές ότι, η συναλλαγή στην Ελλάδα είναι μέχρι να λάβει την επενδυτική βαθμίδα, δηλαδή 18-20 μήνες μετά, με την πρώτη αναβάθμιση μετά τις εκλογές.

Παρά την διεθνή πτώση σήμερα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,46% στις 830,46 μονάδες.

Η αγορά έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 12,86% σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, ενω η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε άνοδο 66,76%, η ΔΕΗ 36,46% και η Alpha bank 36,51 %, η Eurobank 25,99% και η Εθνική 19,60%.

Σήμερα, η αγορά εντυπωσίασε καθώς γύρισε σε θετικό πρόσημο δυο φορές κι ενω οι επενδυτές θεώρησαν ότι η αγορά θα διορθώσει μετά απο τα κέρδη 11,4 % μέσα σε 4 συνεδριάσεις.

Η πτώση της απόδοσης των ομολόγων λειτουργεί ως συγκοινωνούν δοχείο για το χρηματιστήριο καθώς η πτώση της απόδοσης με ιστορικό ρεκόρ του ομολόγου,φέρνει χρήματα και στο χρηματιστήριο.

Όταν πέφτουν εξάλλου οι αγορές, οι επενδυτές βρίσκουν εύκολα τα καταφύγια σε αγορές, όπως η ελληνική.

Ράλι 8,63% για την ΔΕΗ στα 1,991 ευρώ. Ράλι 6,47% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,368 ευρώ. Άνοδος 3,21% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,89 ευρώ. Ράλι και για την Alpha bank με 5,62% στα 1,69 ευρώ.

Κέρδη 1,93% για τον Μυτιληναίο στα 9,765 ευρώ με 260 χιλ. τεμάχεια. Κέρδη 3,37% για την Εχαε στα 4,75 ευρώ. Άνοδος 3,89% για τοβν ΑΔΜΗΕ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε τριπλάσια επίπεδα απο τον μέσο όρο του πρώτου τριμήνου.

Για πρώτη φορά κάτω από 3% απόδοση τα ομόλογα!

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκε κάτω από το 3% για πρώτη φορά, μεταδίδει το Reuters. Πτώση σημείωσαν σήμερα γενικότερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με αυτές των γερμανικών 10ετών τίτλων να υποχωρούν στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του -0,209%, καθώς η ξαφνική απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στα μεξικανικά προϊόντα προκάλεσε σοκ στις παγκόσμιες αγορές και ενίσχυσε τους φόβους μίας οικονομικής ύφεσης.

Ωστόσο, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων εκτινάχθηκαν, ως αντίδραση στις μαζικές πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού με μεγαλύτερο κίνδυνο και λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τις πολιτικές της ιταλικής κυβέρνησης. Οι αποδόσεις των διετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν 15 μονάδες βάσης στο 0,80%, ενώ η διαφορά της απόδοσης των 10ετών ιταλικών τίτλων από των αντίστοιχων γερμανικών διευρύνθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο. Η Τράπεζα της Ιταλίας προειδοποίησε σήμερα ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί φέτος περισσότερο από ότι προβλέπει η κυβέρνηση και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τη μείωσή του. Το χρέος της Ιταλίας ανέρχεται σε 2,3 τρισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share