Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πλειστηριασμούς κι αλλαγές στις πτωχεύσεις προτείνει ο ΣΕΒ!

Διαβάστε τις προτάσεις!

31 Μαΐου 2019 10:23
Πλειστηριασμούς κι αλλαγές στις πτωχεύσεις προτείνει ο ΣΕΒ!

Αλλαγές στον εξωδικαστικό και το πτωχευτικό δίκαιο προτείνει ο ΣΕΒ με αναλυτικό υπόμνημα με το οποίο ζητά μεταξύ άλλων να επεκταθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε όλες τις διαδικασίες, και πέρα των ακινήτων, όπως επίσης το κράτος να διαγράφει τις απαιτήσεις του αυτόματα στο ποσοστό που τις διαγράφει ο ιδιωτικός τομέας.

Ο ΣΕΒ σημειώνει την ανάγκη να παρέχεται από την νομοθεσία πραγματική «δεύτερη ευκαιρία» για τους έντιμους που βαρύνονται από χρέη προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα και αυτή να είναι πραγματική, αυτόματη και να μην περιορίζει αναίτια τη μελλοντική επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι προτάσεις του ΣΕΒ διαρθρώνονται σε πέντε άξονες:

Α. Θέσπιση ολοκληρωμένου πλαισίου διαχείρισης της αφερεγγυότητας.

Β. Διασφάλιση λειτουργικού πλαισίου προσωπικής πτώχευσης, προστατευμένου από καταχρήσεις που θα προσφέρει πραγματική δεύτερη ευκαιρία, ειδικά σε έντιμους και επιμελείς επιχειρηματίες που βαρύνονται από χρέη προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Γ. 'Αρση των σημαντικών φορολογικών εμποδίων και αντικινήτρων στις προσπάθειες διάσωσης αξίας προς όφελος των οφειλετών, πιστωτών, εργαζομένων και τελικά του ίδιου του Δημοσίου.

Δ. Ευθυγράμμιση με το ενωσιακό δίκαιο του πλαισίου που αναζητά σε φυσικά πρόσωπα χρέη επιχειρήσεων προς το δημόσιο και οι δρακόντειες προβλέψεις του οποίου πλέον αποτρέπουν κάθε έλλογο στέλεχος από την εμπλοκή σε εγχειρήματα διάσωσης επιχειρήσεων.

Ε. Συμπλήρωση και ολοκλήρωση παρεμβάσεων που να διασφαλίζουν ότι οι διαγραφές απαιτήσεων από τράπεζες μπορούν να προχωρήσουν και ότι η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων οφειλετών γίνεται με πλήρη διαφάνεια.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Απίστευτο: Μεγάλη εταιρεία βάζει λουκέτο! Στο "δρόμο" οι υπάλληλοι!

Τα 55 πολυκαταστήματα της ιταλικής αλυσίδας Mercatore Uno κατέβασαν ρολά σήμερα, μία ημέρα μετά την πτώχευση της εταιρείας που τα είχε εξαγοράσει, η οποία δεν φρόντισε να προειδοποιήσει ούτε τους υπαλλήλους της.

Ο όμιλος, που αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, εξαγοράστηκε πέρσι από την εταιρεία χόλντινγκ Shernon, η οποία με τη σειρά της τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης χθες Παρασκευή από δικαστήριο του Μιλάνου, αλλά δεν ενημέρωσε κανέναν: υπάλληλοι και πελάτες βρήκαν τις πόρτες κλειστές σήμερα.

Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, το οποίο σχεδίαζε να ξεκινήσει διάολο με την εταιρεία και τα συνδικάτα στις 30 Μαΐου, ανακοίνωσε ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει εκτάκτως την Δευτέρα, καταγγέλλοντας το κλείσιμο της επιχείρησης που "πλήττει την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων".

"Ως υπουργός Εργασίας, δεν γίνει να μην ανησυχώ" για τους 1.000 ανθρώπους που έμειναν χωρίς δουλειά, είπε ο Λουίτζι ντι Μάιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S). "Όμως δεν είναι μόνο αυτό: δεν είναι δυνατόν, σήμερα στην Ιταλία, 1.800 άνθρωποι να βρίσκονται χωρίς δουλειά από τη μια ημέρα στην άλλη και να το ανακαλύπτουν κατ' αυτόν τον τρόπο", πρόσθεσε.

Ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Ματέο Σαλβίνι της ακροδεξιάς Λέγκα, υποσχέθηκε επίσης ότι θα προγραμματίσει συναντήσεις με τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους ιδιοκτήτες ώστε "να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν".

Τα πολυκαταστήματα Mercatore One διαθέτουν έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και εργαλεία κάθε είδους. Τις καλές εποχές ο όμιλος είχε συστήσει και μια ποδηλατική ομάδα (1997-2003), με τα χρώματα της οποίας ο Μάρκο Παντάνι έκανε το 1998 το "νταμπλ", κερδίζοντας τον Γύρο της Ιταλίας και τον Γύρο της Γαλλίας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share