Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αλλαγές στις αναλήψεις ΑΤΜ: Πόσο θα πληρώνουμε;

Σας αφορά!

22 Μαΐου 2019 08:13
Αλλαγές στις αναλήψεις ΑΤΜ: Πόσο θα πληρώνουμε;

Αλλαγές έρχονται στις τράπεζες αφού σκέφτονται να αυξήσουν την προμήθεια που λαμβάνουν, όταν ένας πολίτης βγάζει χρήματα από μία τράπεζα, στην οποία δεν είναι πελάτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι λόγοι για τους οποίους οι τράπεζες ακριβαίνουν τις διατραπεζικές συναλλαγές είναι η αύξηση του κόστους της μεταφοράς από τράπεζα σε τράπεζα, η εναρμόνιση του κόστους χρήματος που παίρνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες όταν επισκέπτονται τη χώρα μας, έτσι ώστε να μην πληρώνουν περισσότερα από όσα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες αλλά και η αύξηση των εσόδων για τις τράπεζες.

Επίδομα ενοικίου 2019: Πότε γίνεται η πληρωμή;

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης (ενοικίαση), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τις 30 Απριλίου 2019, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωματικός υπουργός Κοινωνικής Ευθύνης Θεανώ Φωτίου.
Το ποσό των 49.574.247,39 ευρώ θα καταβληθεί σε 230.001 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 609.000 άτομα. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή και υπέβαλαν αίτηση τον Απρίλιο.

Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share