Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

Νέα τροπολογία/απαγόρευση: Τα φαρμακεία θα παραμένουν κλειστά τις αργίες!

Δείτε αναλυτικά...

16 Μαΐου 2019 17:05
Νέα τροπολογία/απαγόρευση: Τα φαρμακεία θα παραμένουν κλειστά τις αργίες!

Τροπολογία τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τα ανώτατα ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων έγινε δεκτή από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση: «Τα φαρμακεία απαγορεύεται να λειτουργούν στις κάτωθι αργίες εκάστου έτους, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων, την 25η Μαρτίου, τη Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα, την 15η Αυγούστου, την 25η και την 26η Δεκεμβρίου, την 1η και την 6η Ιανουαρίου, την Καθαρά Δευτέρα, την 1η Μαίου, την 28η Οκτωβρίου, του Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της Πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά κύρωση δωρεάς για το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη. Επίσης, με άλλη τροπολογία που έγινε και αυτή δεκτή, των βουλευτών Ηλία Καματερού και Αφροδίτης Θεοπεφτάτου από το ΣΥΡΙΖΑ απαλλάσσονται από τα τέλη διέλευσης πλοία που μεταφέρουν πόσιμα νερό σε άνυδρα νησιά.

Έρχονται τα πάνω κάτω στον χώρο της Υγείας! - Εμβολιασμοί και βασικές εξετάσεις πλέον και στα φαρμακεία!

Έρχονται τα πάνω κάτω στον χώρο της Υγείας! - Εμβολιασμοί και βασικές εξετάσεις πλέον και στα φαρμακεία!

Τα πάνω κάτω έρχονται πλέον στον χώρο της Υγείας, αφού εμβολιασμοί και βασικές εξετάσεις θα γίνονται στα φαρμακεία!

Το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο που μπαίνει προς συζήτηση στην ολομέλεια προσθέτει μια κομβική τροπολογία που αλλάζει τον χώρο της υγείας.

Μεταξύ άλλων, με το νομοσχέδιο αυτό επιτρέπεται πλέον σε αδειούχους φαρμακοποιούς να μπορούν ύστερα από σχετική πιστοποίηση να προβαίνουν σε συγκεκριμένες πράξεις πρωτοβάθμιας υγείας, όπως εποχιακούς εμβολιασμούς και αντιτετανικούς ορούς.

Ρυθμίζονται αναδρομικά οι περιπτώσεις απόδοσης δαπάνης σε παρόχους του ΕΟΠΥΥ, για υπηρεσία που έχουν απολέσει τα φυσικά παραστατικά εξ αιτίας φυσικών καταστροφών (νεροποντές, σεισμούς κ.λ.π).

Επίσης ρυθμίζονται και διατάξεις σχετικά με οργάνωση και λειτουργία της νεοσυσταθήσας Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας που αποβλέπει σε δράσεις για την πρόληψη νοσημάτων, την προστασία και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού και για το δικαίωμα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού να έχουν δικαίωμα πλήρους νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ικανοποιημένοι οι φαρμακοποιοί

Φαρμακείο

Με ανακοίνωση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής χαιρετίζει τις κατατεθειμένες από τον υπουργό Υγείας τροπολογίες που αφορούν τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς και καλεί όλες τις πτέρυγες της Βουλής να ψηφίσουν τις τροπολογίες οι οποίες, όπως αναφέρει, αφορούν δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Σύμφωνα με τον ΦΣΑ αναγνωρίζεται και θεσμικά ο κοινωνικός ρόλος του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, γεγονός ήδη γνωστό στους ασφαλισμένους, δεδομένου ότι το 99% των εμβολιασμών των αντιγριπικών εμβολίων πραγματοποιείται στα φαρμακεία.

Επίσης, ορίζεται δικαστικός να προΐσταται των πειθαρχικών συμβουλίων, έτσι ώστε η κρίση τους να είναι αδέκαστη και να μην επιτρέπονται ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις. Τέλος δίνεται η δυνατότητα να αποζημιώνονται οι πάροχοι υγείας σε περίπτωση φυσικών φαινομένων ακόμη και αν έχουν καταστραφεί τα πρωτότυπα παραστατικά.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share