Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ: Κατατέθηκε τροπολογία!

Σας αφορά...

15 Μαΐου 2019 20:49
Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ: Κατατέθηκε τροπολογία!

Μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατατέθηκε τροπολογία την οποία κατέθεσε η Βουλή την Τετάρτη.

Με την τροπολογία γίνεται βελτίωση στην ψηφισμένη μείωση του 30% για ακίνητα αξίας ως 60.000 ευρώ. Επί της ουσίας, η μείωση φόρου συνεχίζει να είναι 30%, ακόμα κι αν η αξία των ακινήτων ξεπερνά τις 60.000 ευρώ, αρκεί να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ που είναι το πλαφόν της μείωσης. Η δεύτερη βελτίωση που φέρνει η τροπολογία είναι ότι στην αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζονται τα αγροτεμάχια, για το ύψος των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ.

«Αφενός προβλέπεται ότι όταν η μείωση του 30% είναι μικρότερη ή ίση των 100 ευρώ, τότε αυτή λαμβάνεται ολόκληρη και, αφετέρου, διευρύνεται ο αριθμός των φορολογουμένων, οι οποίοι θα λάβουν τη μείωση, γιατί στην αξία της ακίνητης περιουσίας που λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγησή της δεν συνυπολογίζεται η αξία των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού των φορολογουμένων», αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ.

«Oταν η συνολική αξία της ως άνω ακίνητης περιουσίας υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ και η μείωση του προηγούμενου εδαφίου δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ, εφαρμόζεται η μείωση κατά 30% του πρώτου εδαφίου. Όταν η συνολική αξία της ως άνω ακίνητης περιουσίας υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ και η μείωση του πρώτου εδαφίου υπερβαίνει τα 100 ευρώ, το τελικό ποσό της μείωσης περιορίζεται στο ποσό των 100 ευρώ, μειωμένο κατά 0,7 του ευρώ ανά 1.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας για το ποσό άνω των 60.000 ευρώ. Στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας της παρούσας παραγράφου δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού», αναφέρει η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.

Η τροπολογία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ
«Από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται απώλεια των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, από τον επαναπροσδιορισμό της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να προσδιορισθεί καθόσον εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμό φυσικών προσώπων που θα ενταχθούν στη ρύθμιση κλπ», επισημαίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για την τροπολογία.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μεγάλη πτώση υποδεικνύουν οι απώλειες στην Αθήνα!

Μεγάλη πτώση υποδεικνύουν οι απώλειες στην Αθήνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών! Που κυμάνθηκε ο Γενικός Δείκτης Τιμών;

Το πτωτικό γύρισμα την Αθήνα προέρχεται κυρίως απο αμερικανικά funds τα οποία έχουν και την δύναμη να κατευθύνουν την αγορά. Αυτά κινούνται πρώτα στην Αθήνα, όταν αναμένεται πτώση στις ΗΠΑ. Σήμερα και πριν από λίγο, ο Δείκτης των Futures στην Νέα Υόρκη δείχνει πτώση 168 μονάδων.

Μεγάλη πτώση στην αγορά των ΗΠΑ προμηνύει το γύρισμα στην Αθήνα από το +1% στο -1% καθώς η ελληνική αγορά άγγιξε τις 740 μονάδες και τώρα όλες οι μετοχές με εξαίρεση την Eurobank και την Coca – Colα καταγράφουν πτώση. Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 722.,41 μονάδες χάνοντας 1,32%.

Η ελληνική αγορά δεν χάνει, όμως, μόνο στις τράπεζες καθώς ο Μυτιληναίος λ.χ χάνει 3,60% φθάνοντας τα 8,.965 ευρώ. Με πτώση άνω του 3% και ο ΟΛΠ στα 20,80 ευρώ. Πτώση 1,34% για την Alpha bank στα 1,249 ευρώ. Αμετάβλητη η Eurobank στα 0,706 ευρώ. Πτώση 1,51% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,421 ευρώ και πτώση 0,91% στην Εθνική στα 2,059 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share