Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απαλλαγή ΦΠΑ ζητούν οι δικηγόροι!

Τους ξέχασε ο πρωθυπουργός..

12 Μαΐου 2019 18:15
Απαλλαγή ΦΠΑ ζητούν οι δικηγόροι!

Παράπονα κάνουν οι δικηγόροι αφού ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους ξέχασε και ζητούν απαλλαγή από το ΦΠΑ!

«Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ και την μετάπτωση συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών σε κατώτερο συντελεστή. Ξέχασε όμως και πάλι τους Δικηγόρους» τονίζουν οι δικηγόροι.

Την απαλλαγή των δικηγόρων από το ΦΠΑ για τις δικαστηριακές υπηρεσίες και τη μείωση του συντελεστή στη χαμηλή κλίμακα ζητάει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων καλεί την Κυβέρνηση και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, στο πλαίσιο της νομοθέτησης των εξαγγελθέντων μέτρων ελάφρυνσης να θεσμοθετήσουν την απαλλαγή των δικηγόρων από το ΦΠΑ για τις δικαστηριακές υπηρεσίες, άλλως την μείωση του συντελεστή στη χαμηλή κλίμακα, δεδομένης και της ευχέρειας που παρέχει το νέο σχέδιο οδηγίας της Ε.Ε για τον ΦΠΑ καθώς επίσης και την επέκταση του ορίου προαιρετικής απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ από τα 10.000 ευρώ στα 25.000 ευρώ, σύμφωνα και με την σχετική δέσμευση της Κυβέρνησης στο πλαίσιο του συμπληρωματικού Μνημονίου.

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι «η απαλλαγή από τον ΦΠΑ ή η μετάπτωση του συντελεστή σε χαμηλότερη κλίμακα αποτελεί αναγκαιότητα, καθώς μειώνει το κόστος των δικαστηριακών υπηρεσιών και διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών, ιδίως των οικονομικά αδυνάμων, στη Δικαιοσύνη. Περαιτέρω, προτείνεται η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος άλλως να είναι κλιμακούμενο ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια κάθε υποχρέου.

Αναμένουμε από τα κοινοβουλευτικά κόμματα να λάβουν ξεκάθαρη θέση επί των άνω θεμάτων και να προωθήσουν σχετικές τροπολογίες, κατά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων στη Βουλή».

Ξεκινά η εθελουσία για τις Τράπεζες! - Ποιους αφορά;

Ξεκινά η εθελουσία για τις Τράπεζες! Αφορά εργαζόμενους από 30 ετών και πάνω! Μέχρι το 2021 θα πρέπει να έχουν φύγει περίπου 10.000 τραπεζοϋπάλληλοι!

Την εθελουσία ξεκινά την Δευτέρα η Εθνική Τράπεζα με στόχο να αποχωρήσουν 750 άτομα. Την πόρτα εξόδου σε όλους τους εργαζόμενους από 30 χρόνων και πάνω ανοίγουν τα νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που βάζουν μπροστά οι συστηματικές τράπεζες.

Μέχρι το 2021 θα πρέπει να έχουν φύγει περίπου 10.000 τραπεζοϋπάλληλοι. Τα νέα προγράμματα είναι περισσότερο στοχευµένα, ενώ είναι και «ψαλιδισµένα» τα ανώτατα ποσά αποζημίωσης. Ποδαρικό στην εθελουσία η Εθνική!

Τον νέο κύκλο των εθελουσιών εγκαινιάζει τη ∆ευτέρα 13 Μαΐου η Εθνική Τράπεζα, µε στόχο να αποχωρήσουν τουλάχιστον 750 άτομα. Η ΕΤΕ έχει πάρει το «πράσινο φως» από το Ταμείο Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας και δίνει στους άμεσα αποχωρούντες µάξιµουµ αποζηµίωσης και µπόνους µέχρι 35 µισθούς, µε πλαφόν τα 170.000 ευρώ µεικτά (από 180.000 ευρώ που έδινε η τελευταία εθελουσία στο τέλος του 2018 την οποία έλαβαν 620 εργαζόμενοι). Το νέο πρόγραμμα θα «τρέχει» μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου.

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι το σύνολο του προσωπικού της, από τους 10.294 εργαζομένους στο τέλος του 2018 (μαζί µε τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής), να έχει περιοριστεί στα 7.000 άτομα στο τέλος του 2021. Το εύρος της αποζημίωσης ξεκινά από τους 20 μηνιαίως μεικτούς μισθούς για τους 30άρηδες µε υπηρεσία 3-10 χρόνια και φτάνει τους 30 μισθούς για τους εργαζόμενους ηλικίας 55 ετών και πάνω µε υπηρεσία στην τράπεζα 35 και πλέον χρόνια. Επιπλέον, για τους εργαζόµενους ηλικίας από 50 έως 54 ετών η βασική αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 30% επιπλέον.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share