Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Η β΄ δόση δεν απαιτεί φορολογική δήλωση!

Πώς θα γίνεται η καταβολή της δόσης;

8 Μαΐου 2019 09:53
ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Η β΄ δόση δεν απαιτεί φορολογική δήλωση!

Η β΄ δόση δεν απαιτεί φορολογική δήλωση για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ! H καταβολή των δόσεων και η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα γίνεται κανονικά!

Χωρίς να εξετάζεται αν έχει υποβληθεί η όχι η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2018!

Δεν απαιτείται η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2018 προκειμένου να καταβληθεί η β’ δόση του επιδόματος παιδιού.

Ο έλεγχος και ο συμψηφισμός των ποσών θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Έτσι για την καταβολή της β’ δόσης και μετά δεν απαιτείται η υποβολή του νέου Ε1.

Η πληρωμή της β’ δόσης αναμένεται να γίνει έως τις 24 Μαΐου

Παράλληλα εγκρίθηκε η δαπάνη, ύψους 153.400.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Β΄ διμήνου 2019,καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Ποια ημέρα θα καταβληθεί η 2η δόση;

Ποια ημέρα θα καταβληθεί η 2η δόση για το επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ; Ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει τι συμβαίνει με την εμβόλιμη πληρωμή!

Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή της β’ δόσης θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιθανότατα στις 24 Μαΐου.

Ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι η εμβόλιμη πληρωμή δεν αφορά τους δικαιούχους επιδόματος παιδιού 2019 για τους μήνες Μάρτιο–Απρίλιο ή όσους υπέβαλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως αν κάποιος έχει κάνει λάθος ενώ έχει υποβάλλει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, μπορεί να την ακυρώσει πατώντας (Οι Αιτήσεις Μου) / (Προβολή) / (Ακύρωση Αίτησης) και κατόπιν να εκκινήσετε νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share