Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΟΑΕΔ: Δείτε αν δικαιούστε την 12μηνη επιδότηση των 240 ευρώ!

Πώς θα πάρετε το ειδικό βοήθημα;

6 Μαΐου 2019 08:09
ΟΑΕΔ: Δείτε αν δικαιούστε την 12μηνη επιδότηση των 240 ευρώ!

Πώς θα καταφέρετε να είστε από εκείνους που δικαιούστε την 12μηνη επιδότηση των 240 ευρώ; Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε την έξτρα επιδότηση από τον ΟΑΕΔ;

Το ύψος της επιδότησης ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας και με τον νέο μισθό αγγίζει τα 240 ευρώ.

Δικαιούχοι της ειδικής αυτής επιδότησης, είναι ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν διαθέτουν ή δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το τακτικό επίδομα ανεργίας και παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες.

Προϋποθέσεις χορήγησης:

Τουλάχιστον 60 ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου
Να μην υπάγεται ο ωφελούμενος σε κατηγορίες επαγγελματικών κλάδων όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα
Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημά του να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας (Για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ)

Διαδικασία αίτησης:

Αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας
Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services
Μέσω των ΚΕΠ

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Πρόσφατο εκκαθαριστικό ή αντίγραφο
Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
ΙΒΑΝ δικαιούχου

Ο ασφαλισμένος στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο κατά την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων! - Πότε θα καταβάλλονται;

Τεράστια ανατροπή για όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για τις συντάξεις και πότε καταβάλλονται! Τι αλλάζει τώρα όμως στις ημερομηνίες των συντάξεων; Όλα γίνονται λόγω του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στην Βουλή για την ρύθμιση οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για τους μισθωτούς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης(ΕΦΚΑ) θα καταβάλλεται όπως σήμερα την προτελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Ειδικότερα στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων.

Όμως για τους μη μισθωτούς, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβάλλεται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντί για την πρώτη ημέρα εργάσιμη του μήνα που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει π.χ. για την σύνταξη Ιουλίου θα πληρωθούν στις 27 Ιουνίου αντί για 1η Ιουλίου που ισχυει με τις σημερινές διατάξεις.

Παράλληλα σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλεται με τις νέες ρυθμίσεις την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα αντί για την δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι για τις συντάξεις του Αυγούστου θα πληρωθούν στις 30 Ιουλίου αντί για τις 2 Αυγούστου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share