Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Μεγάλη ανάσα: Νέο μηνιαίο εισόδημα 200 ευρώ!

Ποιους αφορά;

27 Απριλίου 2019 12:10
Μεγάλη ανάσα: Νέο μηνιαίο εισόδημα 200 ευρώ!

Από τον ΕΔΟΕΑΠ ανακοινώθηκαν οι όροι χορήγησης του νέου μηνιαίου επιδόματος για μονογονεϊκές οικογένειες, που θα πληρώνεται στους δικαιούχους ανεξάρτητα από τον ΟΠΕΚΑ.

Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης, αποφάσισε να δίδει 100 ευρώ μηνιαίως ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου), με εισοδηματικά κριτήρια τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο.

Η χορήγηση θα γίνεται για την κάλυψη της οποίας διαφοράς προκύψει από το αντίστοιχο επίδομα παιδιού που δίδει ο ΟΠΕΚΑ.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών ασφαλισμένος στον Οργανισμό γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς.

επίδομα

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του οποίου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο.

Τεράστια ανάσα: 600 ευρώ σήμερα στους λογαριασμούς σας!

Τεράστια ανάσα! Στην άμεση καταβολή αναδρομικών έως 8.301 ευρώ στον καθένα από τους 33 συνταξιούχους του τέως ΝΑΤ (έχει υπαχθεί στον Ενιαίο Φορέα) που είχαν προσφύγει κατά της κατάργησης των δώρων και των περικοπών στις κύριες συντάξεις με τους νόμους του ’12 διατάσσεται ο ΕΦΚΑ με νεότερη απόφαση του Εφετείου, την οποία παρουσιάζει η “Δημοκρατία”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ταυτόχρονα με τις δικαστικές αποφάσεις μοιάζει να ακυρώνεται εκ των προτέρων το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποπληρωμή αναδρομικών μόλις 10 μηνών. Οι εκπρόσωποι της Θέμιδας αποφαίνονται ότι τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν αφορούν και την περίοδο μετά την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή και μετά τις 13 Μαΐου 2016!

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Εφετείου Πειραιά. η οποία εκδόθηκε στις 14 Μαρτίου 2019, το δικαστήριο συντάχθηκε απόλυτα, όπως θεωρείτο δεδομένο, με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2015, βάσει των οποίων ο νομοθέτης μετά τις αρχικές μειώσεις στις συντάξεις με τους νόμους του πρώτου μνημονίου, “δεν εδικαιολογείτο πλέον να προχωρήσει σε σχετικές ρυθμίσεις χωρίς ειδική έρευνα του αντικειμένου αυτών, αλλά όφειλε να προβεί σε εμπεριστατωμένη μελέτη (κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ) προκειμένου να διαπιστώσει και να αναδείξει τεκμηριωμένα ότι η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων ήταν συμβατή με τις σχετικές συνταγματικές δεσμεύσεις”. Με βάση τα δεδομένα αυτά το Εφετείο αποδέχθηκε την απόφαση του Πρωτοδικείου, βάσει της οποίας είχαν αρχικά δικαιωθεί οι 33 συνταξιούχοι του τ. ΝΑΤ και αποφάνθηκε ότι για την περίοδο από τις 16 Δεκεμβρίου του 2015, από τον ΕΦΚΑ πρέπει να τους καταβληθούν αναδρομικά από 3.000,02 έως και 8.301,99 ευρώ στον καθένα. Τα ποσά που πρέπει να λάβουν διαφέρουν, δεδομένου ότι οι προσφεύγοντες λάμβαναν διαφορετικού ύψους συντάξεις.

επίδομα

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share