Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

Χαμός με τις συντάξεις: Γιατί δεν μπήκαν όλα τα λεφτά;

Τι συνέβη...;

24 Απριλίου 2019 20:35
Χαμός με τις συντάξεις: Γιατί δεν μπήκαν όλα τα λεφτά;

«Πετσοκομμένες» είδαν τις συντάξεις του Μαΐου πολλοί συνταξιούχοι που έσπευσαν την Μεγάλη Τετάρτη στα ΑΤΜ.

Όπως διαπίστωσαν τους είχαν καταβληθεί μικρότερα ποσά από τα συνήθη μέχρι και του ποσού των 100 ευρώ.

Πολλοί έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τον ΕΦΚΑ όπου τους απάντησαν ότι πρόκειται για λάθος.

Ο ΕΦΚΑ εξέδωσε το απόγευμα σχετική ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι πιστώθηκαν μειωμένα ποσά λόγω τεχνικού προβλήματος στο αρχείο πληρωμών.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, θα πιστωθεί το υπόλοιπο καταβλητέο ποσό που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μικρής μερίδας συνταξιούχων.

Μεγάλη ανάσα! Σήμερα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα, συντάξεις και επιδόματα!

Μεγάλη ανάσα! Σήμερα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα, συντάξεις και επιδόματα!

Τεράστια ανάσα για τους δικαιούχους που θα τους καταβληθεί σήμερα το Δώρο Πάσχα, οι συντάξειςκαι τα επιδόματα! Αρκετοί πολίτες θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το χρώμα του χρήματος!

Συγκεκριμένα, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη θα λάβουν την σύνταξη Μαΐου, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.

Αναλυτικότερα, σήμερα 24 Απριλίου, καταβάλλονται:

Επίδομα

Το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, έως τις 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί. Η πληρωμή αφορά 177.638 δικαιούχους-νοικοκυριά και συνολικά περισσότερα από 477.000 άτομα. Το ποσό φτάνει στα 82,46 εκατ. ευρώ. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από αυτήν την ημερομηνία. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο. Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

- Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου. Συνολικά, θα καταβληθούν 54,31 εκατ. ευρώ σε 264.755 δικαιούχους-νοικοκυριά. Η πληρωμή αφορά πάνω από 565.000 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

- Οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες. Συνολικά, θα καταβληθούν 11,298 εκατ. ευρώ σε 34.093 δικαιούχους.

- Τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο. Συνολικά, θα καταβληθούν 2,1 εκατ. ευρώ σε 11.000 δικαιούχους.

«Στις 24 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί, επίσης, εμβόλιμη πληρωμή ποσών επιδόματος παιδιού που αντιμετωπίζει ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων. Στην ίδια εμβόλιμη πληρωμή θα εξοφληθούν και αναδρομικά ποσά από το 2018» διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share