Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Σας αφορά: Μέχρι πότε καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα;

Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους;

22 Απριλίου 2019 08:10
Σας αφορά: Μέχρι πότε καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα;

Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά και χιλιάδες συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι θα δουν χρήματα από συντάξεις και επιδόματα στους λογαριασμούς τους.

Αυτή την εβδομάδα πληρώνονται οι συντάξεις, επίδομα στέγασης, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, αλλά και το δώρο Πάσχα.

Συγκεκριμένα ως τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν:

Συντάξεις

Από σήμερα στα ΑΤΜ οι συντάξεις του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΟΓΑ που καταβάλλονται αύριο Μεγάλη Τρίτη.

Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν οι υπόλοιπες συντάξεις.

συντάξεις

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Μεγάλη Τετάρτη καταβάλλεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Μαρτίου και τα επιδόματα Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο.

Επίδομα στέγασης

Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όσους υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί.

Θα δοθεί αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από αυτή την ημερομηνία.

συντάξεις

Επίδομα παιδιού

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή ποσών Επιδόματος Παιδιού για να αντιμετωπιστούν ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων.

Ανακοινώθηκε επίσης και η οριστική απόφαση φωτιά για τα ποσά που θα διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι!

Αναδρομικά - Συντάξεις: Ποιοι δικαιούνται να βγουν έως και 2 χρόνια γρηγορότερα;

Ότι αφορά τα αναδρομικά και τις συντάξεις και για το ποιοι δικαιούνται να βγουν έως και δύο χρόνια γρηγορότερα θα διαβάσετε παρακάτω! Χιλιάδες ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση θα βγουν νωρίτερα στην σύνταξη!

Ποιοι είναι εκείνοι που θα πάρουν αναδρομικά. Όσοι έχουν πάρει ήδη σύνταξη με τη νέα εγκύκλιο δικαιούνται και αναδρομικά!
Τουλάχιστον 80.000 ασφαλισμένοι του πρώην ΟΑΕΕ μπορούν να βγουν στην σύνταξη έως και δυο χρόνια νωρίτερα σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του ΕΦΚΑ. Η εγκύκλιος αφορά τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ που έχουν και χρόνο διαδοχικής ασφάλισης στο πρώην ΙΚΑ.

Αναδρομικά συντάξεις

Από το παράθυρο που ανοίγει, ωφελούνται και ασφαλισμένοι 60 – 62 ετών που υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης και αυτή απορρίφθηκε λόγω ορίου ηλικίας. Με τη νέα ερμηνεία μπορούν τώρα να επανέλθουν και να κάνουν νέα αίτηση για σύνταξη. Η νέα ευνοϊκή ρύθμιση «ψαλιδίζει» μέχρι και 24 μήνες τα όρια ηλικίας και αφορά δυο κατηγορίες ασφαλισμένων:

1) Γυναίκες μητέρες ανήλικων που είχαν ανήλικο παιδί και είχαν συμπληρώσει παράλληλα 5.500 ημέρες ασφάλισης, δηλαδή, 18,4 έτη ασφάλισης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012. Εφόσον έχουν τελευταίο φορέα ασφάλισης τον πρώην ΟΑΕΕ και νυν ΕΦΚΑ μπορούν πλέον να αποχωρήσουν νωρίτερα από τα 62.

2) Άνδρες που είχαν συμπληρώσει 35ετία έως το 2012 αλλά δεν είχαν συμπληρώσει τα 60 χρόνια της ηλικίας τους στις 18 Αυγούστου 2015 και, συνεπώς, δεν θεμελίωσαν τότε δικαίωμα με τις διατάξεις του ΟΑΕΕ.

Επίσης, για όσους έχουν ήδη πάρει σύνταξη από 13/05/2016 και μετά, έχοντας διαδοχική ή παράλληλη ασφάλιση έρχονται και αναδρομικά καθώς αποκτούν δικαίωμα επανυπολογισμού της σύνταξης από τον ΕΦΚΑ παίρνοντας προσαύξηση που φτάνει έως και τα 110 ευρώ το μήνα από την ημερομηνία που βγήκαν στην σύνταξη.

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερο Τύπο

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share