Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Επίδομα ενοικίου 2019: Ανακοινώθηκε επίσημα πότε θα καταβληθεί η α΄ δόση!

Σας αφορά!

19 Απριλίου 2019 16:42
Επίδομα ενοικίου 2019: Ανακοινώθηκε επίσημα πότε θα καταβληθεί η α΄ δόση!

Επίσημο είναι πια για το πότε θα καταβληθεί η α΄ δόση για το επίδομα ενοικίου! Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο! Δώστε προσοχή γιατί σας αφορά!

Τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος ενοικίου, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2019, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 82.461.054,80 ευρώ θα καταβληθεί σε 177.638 δικαιούχους και αφορά συνολικά περισσότερα από 477.000 άτομα. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή.

undefined

Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Σας αφορά: Πότε πληρώνεται το Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ! - Πότε θα γίνει η καταβολή ΚΕΑ, επίδομα παιδιού και ενοικίου;

Επίδομα ενοικίου

Είναι επίσημο, ανακοινώθηκαν πλέον οι ημερομηνίες πληρωμών για Δώρο Πάσχα 2019 του ΟΑΕΔ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), πρώτη πληρωμή δόσης για το επίδομα ενοικίου 2019 και καταβολή του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι με το Δώρο Πάσχα, ο ΟΑΕΔ θα προπληρώσει τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Δείτε -συγκεντρωτικά- όλες τις περιόδους καταβολής:

Επίδομα ενοικίου

Από την Πέμπτη 18/04/2019, θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα 2019 στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

Παράλληλα, την Πέμπτη (18/4), θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 18/04/2019 μέχρι και 05/05/2019

Λίγο πριν το Πάσχα, συγκεκριμένα στα μέσα του μήνα, θα πραγματοποηθεί η πρώτη πληρωμή του επιδόματος ενοικίου και των προνοιακών επιδομάτων

Στα τέλη Απριλίου θα πιστωθεί η νέα δόση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΠΕΚΑ, κ. Πλιάκη, για τις πληρωμές του επιδόματος παιδιού που θα αφορούν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, υπήρξαν κάποιες αστοχίες του συστήματος σε κάποιες κατηγορίες του Α21.

Ο ΟΠΕΚΑ ελέγχει ξανά τις -περίπου 13.000- περιπτώσεις που δημιουργήθηκε πρόβλημα, και πριν από Πάσχα οι δικαιούχοι θα πληρωθούν κανονικά τα ποσά!

Παράλληλα, εμείς εδώ στο AthensMagazine.gr σας είχαμε γράψει χθες για το έκτακτο μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ που σας αφορά όλους!

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share