Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κτηματολόγιο 2019: Πότε ξεκινάει για την Αθήνα η προανάρτηση;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

17 Απριλίου 2019 10:09
Κτηματολόγιο 2019: Πότε ξεκινάει για την Αθήνα η προανάρτηση;

Πότε ξεκινάει η προανάρτηση για την Αθήνα και το κτηματολόγιο 2019;

«Οσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις για το κτηματολόγιο το 2008 πρέπει να μπουν στο Taxisnet για να εντοπίσουν το ακίνητό τους, να δουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης» τόνισε συγκεκριμένα η διευθύντρια της Νομικής Διεύθυνσης Κτηματογράφησης, Ελεονώρα Ανδρεαδάκη.

Τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά η προανάρτηση για το κτηματολόγιο των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που δηλώθηκαν κατά την κτηματογράφηση του Δήμου Αθηναίων.

Όπως είπε «βρισκόμαστε σε πλήρη εξέλιξη της κτηματογράφησης, ο καθένας από εμάς που έχει ένα ακίνητο θα πρέπει να μπει οπωσδήποτε στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου και μέσω της μηχανής αναζήτησης να βρει σε ποιο στάδιο της κτηματογράφησης βρίσκεται η περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητό του. Η κ. Ανδρεαδάκη τόνισε πως υπάρχει χρονικό περιθώριο δύο μηνών για να γίνει αυτό.

«Όλοι θα πρέπει να το ελέγξουν. Είμαστε σε πλήρη εξέλιξη δεδομένου ότι υποβάλλονται δηλώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα, επομένως θα πρέπει να συγκεντρώσουμε τα δικαιολογητικά μας για να υποβάλουμε τη δήλωσή μας. Πρέπει να βρούμε το συμβόλαιο του ακινήτου, το πιστοποιητικό μεταγραφής και να εντοπίσουμε το ακίνητο».

Ηλεκτρονικά η διαδικασία- Κτηματολόγιο 2019: Βήμα βήμα πως θα πληρώσετε λιγότερα!

Ολη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του site της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», με τη χρήση των κωδικών του Τaxisnet και θα διαρκέσει δύο μήνες.

Ηδη ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα πρώτα e-mails και sms σε ιδιοκτήτες ακινήτων στα όρια του Δήμου Αθηναίων, που ειδοποιούν για την έναρξη της διαδικασίας προανάρτησης από την επόμενη εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-0 10.10.10 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio-athina.gr, ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας (Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου).

Η προανάρτηση στην Αθήνα θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου

Στόχος της διαδικασίας της προανάρτησης, που θα διαρκέσει έως και τις 24 Ιουνίου και δοκιμάζεται για πρώτη φορά, είναι να ενημερωθούν τα στοιχεία για τυχόν προφανή λάθη (λ.χ. ορθογραφικά) ή απλές αλλαγές (λ.χ. σε μια διεύθυνση, ένα e-mail, ένα τηλέφωνο), καθώς η βάση δεδομένων είναι ενήμερη για τις ιδιοκτησιακές αλλαγές από το 2008 έως σήμερα.

Προαιρετική συμμετοχή

Η συμμετοχή στη διαδικασία της προανάρτησης δεν είναι υποχρεωτική. Να σημειωθεί ότι στη φάση της προανάρτησης οι πολίτες διορθώνουν μόνο τα δικά τους στοιχεία. Δεν μπορούν να δουν τυχόν «επικαλύψεις» (διεκδικήσεις άλλων), ούτε να υποβάλουν ενστάσεις.

Το δικαίωμα αυτό θα έχουν μόνο κατά τη διαδικασία της ανάρτησης, η οποία θα ξεκινήσει τέσσερις μήνες μετά το τέλος της προανάρτησης.

Κτηματολόγιο 2019: Παράταση για 8 περιφερειακές ενότητες!

Ανάσα στους ιδιοκτήτες 8 περιφερειακών ενοτήτων, που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία κτηματογράφησης του ακινήτου τους, έδωσε το Κτηματολόγιο.

Η παράταση της προθεσμίας που κανονικά έληγε στις 15 Απριλίου και αφορά στις εξής περιφερειακές ενότητες:

Καστοριά
Φλώρινα
Δράμα
Ξάνθη
Χαλκιδική
Σάμο
Ικαρία
Χίο
Η νέα προθεσμία που δίνει το Κτηματολόγιο στους κατοίκους εσωτερικού, για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες, είναι η 30η Μαΐου 2019.

Να σας θυμίσουμε επίσης για το Κτηματολόγιο 2019: Ποιοι είναι οι βοηθητικοί χώροι που δεν δηλώνονται;

Οδηγίες από το Κτηματολόγιο για όσους διαμένουν Αττική


Το Κτηματολόγιο, στον αναλυτικό οδηγό που έχει εκδώσει, καλεί όλους όσοι «έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr».


Οσοι διατηρούν ακίνητα στις εν λόγω περιοχές και διαμένουν στην Αττική, μπορούν να απευθύνονται στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεΐκου 137).

Οι ώρες λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου είναι καθημερινά 8:00 με 16:00 και κάθε Τετάρτη 8:00 με 20:00.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share