Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Σας αφορά: Πότε πληρώνεται το Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ! - Πότε θα γίνει η καταβολή ΚΕΑ, επίδομα παιδιού και ενοικίου;

Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται ''εφάπαξ''

16 Απριλίου 2019 07:29
Σας αφορά: Πότε πληρώνεται το Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ! - Πότε θα γίνει η καταβολή ΚΕΑ, επίδομα παιδιού και ενοικίου;

Είναι επίσημο, ανακοινώθηκαν πλέον οι ημερομηνίες πληρωμών για Δώρο Πάσχα 2019 του ΟΑΕΔ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), πρώτη πληρωμή δόσης για το επίδομα ενοικίου 2019 και καταβολή του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι με το Δώρο Πάσχα, ο ΟΑΕΔ θα προπληρώσει τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Δείτε -συγκεντρωτικά- όλες τις περιόδους καταβολής:

Από την Πέμπτη 18/04/2019, θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα 2019 στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

Παράλληλα, την Πέμπτη (18/4), θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 18/04/2019 μέχρι και 05/05/2019

επίδομα

Λίγο πριν το Πάσχα, συγκεκριμένα στα μέσα του μήνα, θα πραγματοποηθεί η πρώτη πληρωμή του επιδόματος ενοικίου και των προνοιακών επιδομάτων

Στα τέλη Απριλίου θα πιστωθεί η νέα δόση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΠΕΚΑ, κ. Πλιάκη, για τις πληρωμές του επιδόματος παιδιού που θα αφορούν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, υπήρξαν κάποιες αστοχίες του συστήματος σε κάποιες κατηγορίες του Α21.

Ο ΟΠΕΚΑ ελέγχει ξανά τις -περίπου 13.000- περιπτώσεις που δημιουργήθηκε πρόβλημα, και πριν από Πάσχα οι δικαιούχοι θα πληρωθούν κανονικά τα ποσά!

Παράλληλα, εμείς εδώ στο AthensMagazine.gr σας είχαμε γράψει χθες για το έκτακτο μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ που σας αφορά όλους!

ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα και ΚΕΑ!

Αν είστε δικαιούχος του ΟΠΕΚΑ τότε δώστε προσοχή! Νωρίτερα λόγω Πάσχα πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα και ΚΕΑ!

Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει τους δικαιούχους των προνοιακών προγραμμάτων του πως λόγω των εορτών του Πάσχα και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι καταβολές των επιδομάτων και λοιπών παροχών θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα. Ειδικότερα η προπληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί ως εξής :

18 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα στο σύνολο των δικαιούχων. Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όσους υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Όλοι θα εισπράξουν τα επιδόματα που δικαιούνται έως και τον Απρίλιο. Η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Επίδομα ΟΠΕΚΑ

24 Απριλίου θα καταβληθεί το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από αυτή την ημερομηνία. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.

24 Απριλίου θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μηνός Μαρτίου.

24 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Μαίου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες

24 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο.

24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή ποσών Επιδόματος Παιδιού για να αντιμετωπιστούν ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων. Στην ίδια εμβόλιμη πληρωμή θα εξοφληθούν και αναδρομικά ποσά από το 2018.

Επισημαίνεται ότι η πληρωμή αυτή δεν αφορά τους δικαιούχους Επιδόματος Παιδιού 2019 για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο ή όσους υπέβαλλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου. Όλες αυτές οι περιπτώσεις θα συμπεριληφθούν στην επόμενη μεγάλη τακτική πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού για το 2019 η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και όπως προβλέπεται, δηλαδή τέλη Μαΐου.

Να σας θυμίσουμε: Επίδομα 400 ευρώ: Τρελή αύξηση!

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share