Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτο μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ!

Σας αφορά όλους!

15 Απριλίου 2019 09:26
Έκτακτο μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ!

Ποιους αφορά το νέο μηνιαίο επίδομα που αγγίζει τα 100 ευρώ; Δώστε βάση! Το Athensmagazine.gr σας αποκαλύπτει!

Ο ΕΔΟΕΑΠ θα χορηγεί σε μονογονεϊκές οικογένειες εκατό ευρώ μηνιαίως ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου).

Το επίδομα θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η χορήγηση θα γίνεται με την κάλυψη της όποιας διαφοράς προκύψει από το αντίστοιχο επίδομα που δίδει ο ΟΠΕΚΑ.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο. Δηλαδή τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο.

Επίδομα ενοικίου 2019: Πότε θα πληρωθεί η Ά δόση;

Δώστε προσοχή γιατί ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το πότε θα πληρωθούν οι Ά δόση του επιδόματος ενοικίου και των αναδρομικών!

Αναδρομικά για τρεις μήνες, θα εισπράξουν πριν από το Πάσχα (με πιθανή ημερομηνία την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου) 153.657 νοικοκυριά σε σύνολο 187.324 δικαιούχων, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν.

Οι υπόλοιποι 15.231 δικαιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά δύο μηνών, δηλαδή για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αναδρομικά από την 1η Μαρτίου θα λάβουν 219 νοικοκυριά που κατοικούν σε εκμισθωμένη κατοικία, ενώ δεν προβλέπονται αναδρομικά ποσά για 17.152 δικαιούχους. Να σας θυμίσουμε ακόμα: Αναδρομικά: Οι έξι κατηγορίες που θα πάρουν από 2.500 έως 25.000 ευρώ!

Αυτό προβλέπει η απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι λάβουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα εισπράξουν πριν από τις γιορτές του Πάσχα από 210 έως 630 ευρώ.

Όσων δικαιούχων οι αιτήσεις εγκριθούν εντός του Απριλίου, το επίδομα θα καταβληθεί τον Μάιο, όπως και τα αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Να σας θυμίσουμε: Επίδομα ενοικίου: 155.966 δικαιούχοι του επιδόματος θα πάρουν τα αναδρομικά!

Επίδομα Ενοικίου 2019: Πήρε έγκριση η Α' δόση!

Επίδομα ενοικίου: Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 82.800.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η έγκριση έγινε προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πρώτης δόσης του επιδόματος στέγασης έτους 2019, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Επίδομα ενοικίου 2019: Αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε!

Έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα epidomastegasis.gr για την αίτηση των δικαιούχων, για το επίδομα ενοικίου. Ήδη από τις πρώτες μέρες χιλιάδες είναι οι δικαιούχοι που μπήκαν στο σύστημα και υπέβαλαν την αίτησή τους.

Αναδρομικά από 01/01/2019 θα λάβουν το επίδομα όσοι έκαναν αίτηση Μάρτιο και Απρίλιο
Όσοι υποβάλλουν αίτηση για το Επίδομα Ενοικίου τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, θα το λάβουν αναδρομικά από 01/01/2019 εφόσον υπάρχει ενεργό μισθωτήριο από αυτή την ημερομηνία. Από εκεί και πέρα το επίδομα θα καταβάλλεται από την 1η του επόμενου μήνα από την υποβολή της αίτησης.

Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή, ενώ δικαιολογητικά (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου κτλ) υποβάλλονται εφόσον χρειάζεται στα Κέντρα Κοινότητας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr που ανέπτυξε η ΗΔΙΚΑ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση του επιδόματος είναι η δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου (Α.Α.Δ.Ε.). Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.

Το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα, ανάλογα την σύνθεση του νοικοκυριού. Αν το ενοίκιο είναι μικρότερο, το επίδομα περιορίζεται ανάλογα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για όσα πρέπει να γνωρίζετε


Μισθωτές στο ίδιο σπίτι με διαφορετικά ηλεκτρονικά μισθωτήρια δικαιούνται το επίδομα;
Όχι επειδή σε αυτή την περίπτωση ενοικιάζουν μέρος κατοικίας και εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του προγράμματος. Θα πρέπει να έχουν ένα ηλεκτρονικό μισθωτήριο στο οποίο θα εμφανίζονται ως συνενοικιαστές.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση σε περίπτωση συνενοικίασης;
Εάν πρόκειται για συνενοικιαστές (δηλαδή εάν έχει δηλωθεί συνενοικίαση στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο), η αίτηση υποβάλλεται από τον έναν εκ των δύο και το άλλο άτομο συμπεριλαμβάνεται ως μέλος στο νοικοκυριό. Η αίτηση θα είναι κοινή και το ποσό της επιδότησης θα κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στην αίτηση για το Επίδομα και στον οποίο ο αιτών θα πρέπει να είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.Σας αφορά: Nέο επίδομα παιδιού! Ποιοι το δικαιούνται;

Υποβάλλω την αίτηση κι ενώ συμπληρώνω τον αριθμό μισθωτηρίου, η αίτηση δεν εγκρίνεται με την αιτιολογία ότι το ποσό του ενοικίου είναι μηδενικό
Ήταν πρόβλημα της ηλεκτρονικής διασταύρωσης από το αντίστοιχο πεδίο του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου και έχει ήδη επιλυθεί. Παρακαλούμε δοκιμάστε να υποβάλετε εκ νέου αίτηση.

Πώς γίνεται η συναίνεση μέλους ηλεκτρονικά;
Η συναίνεση μέλους μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά με τους προσωπικούς του κωδικούς taxis.

Όταν γίνει η αίτηση από τον αιτούντα και αποθηκευθεί προσωρινά, θα πρέπει τα άλλα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού να συνδεθούν στην πλατφόρμα του Επιδόματος με τους δικούς τους κωδικούς taxis. Όταν συνδεθούν, θα τους ζητηθεί αυτομάτως η συναίνεση για την αίτηση στην οποία έχουν συμπεριληφθεί ως μέλη του νοικοκυριού.

Εάν τα άλλα μέλη του νοικοκυριού δεν έχουν κωδικούς θα πρέπει να αποκτήσουν μέσω της οικείας ΔΟΥ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί μέσω του Δήμου ή του Κέντρου Κοινότητας με την προσκόμιση του έντυπου συναίνεσης υπογεγραμμένου (με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής) από όλα τα ενήλικα μέλη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share