Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τόση ποσότητα βενζίνης βάζει στο αυτοκίνητό του ο μέσος Έλληνας

Σας αφορά!

11 Απριλίου 2019 12:57
Τόση ποσότητα βενζίνης βάζει στο αυτοκίνητό του ο μέσος Έλληνας

Ο Έλληνας τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει αρκετά το κόστος της βενζίνης που βάζει στο αυτοκίνητό του κάθε φορά που επισκέπτεται ένα πρατήριο, ενώ δύσκολα θα γεμίσει το ρεζερβουάρ του όπως έκανε παλαιότερα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Θέμη Κιουρτζή, πρόεδρο των Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2015 το μέσο ποσό που δαπανούσαν οι Έλληνες για τα αυτοκίνητά τους στα πρατήρια καυσίμων ήταν 22 ευρώ.
«Το 2018 αυτός ο μέσος όρος έπεσε στα 15 ευρώ. Πλέον ο Έλληνας δε γεμίζει το ρεζερβουάρ του όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια» σημειώνει ο κ. Κιουρτζής.


«Αντιλαμβάνεται κανείς ότι με 15 ευρώ το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου γεμίζει περίπου στο 1/4 ή 1/5 της συνολικής χωρητικότητας και μετά από ελάχιστα χιλιόμετρα, κυρίως μέσα στην πόλη, θα ανάψει και πάλι το λαμπάκι» προσθέτει, εκφράζοντας την πλευρά των βενζινοπωλών που ζητούν τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
Σύμφωνα με μηχανικούς, τα τελευταία χρόνια, που οι περισσότεροι οδηγοί αδυνατούν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους και κυκλοφορούν μόνιμα με το λαμπάκι αναμμένο, αναγκάζει σε υπερθέρμανση την αντλία βενζίνης που μετά από κάποιες ώρες διαρκούς λειτουργίας καίγεται ακινητοποιώντας το όχημα.

Για να προστατευθεί κάποιος από αυτή τη φθορά, αρκεί, όπως λένε οι ειδικοί, να κρατά το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου όσο το δυνατόν πιο γεμάτο -παρά τις δυσχερείς προβλέψεις για τις τιμές των καυσίμων- ή τουλάχιστον πάνω από το μισό και να εφοδιάζεται με καύσιμο καλής ποιότητας.

Την μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα ζητούν οι βενζινοπώλες!

Τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ζητά, με επιστολή της προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία κοινοποίησε την επιστολή στα κόμματα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, η διατήρηση των υψηλών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και ΦΠΑ στα καύσιμα, από την έναρξη της κρίσης, πιέζουν αρνητικά την κοινωνία, τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη και τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης κάτι που ίσως να σας ενδιαφέρει : Τεράστια ανάσα σε 1.000.000 Έλληνες! Δώρο Πάσχα από την εφορία!

Μάλιστα, επισημαίνει πως σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, με τα χαμηλότερα εισοδήματα και από τους υψηλότερους φόρους και εισφορές σε επίπεδο ΕΕ, παρατηρούνται υψηλές τιμές στη λιανική των καυσίμων, κατατάσσοντάς την στις υψηλότερες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Οι βουλευτές πληρώνουν 40 φορές λιγότερο φόρο από τους πολίτες!

Οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου πληρώνουν 40 φορές λιγότερο φόρο από τους υπόλοιπους φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας.

Συγκεκριμένα βλέπουμε στη παραπάνω φωτογραφία σε ένα εισόδημα 109.458 € το χρόνο ο φόρος που καλείται να πληρώσει ο βουλευτής ανέρχεται σε 1.212,00 €, ήτοι ποσοστό 1,11%, ενώ ένας μισθωτός θα πρέπει να καταβάλλει 41.232,00 € φόρο, ήτοι ποσοστό 37,67%… και ο “ελεύθερος” επαγγελματίας υποχρεούται να πληρώσει 47.935,00 € στην εφορία, δηλαδή ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 43,79%.

Τι λέει η “δικαιοσύνη” γι’ αυτό; Είναι όπως το φίδι εκείνο που δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Επίδομα 400 ευρώ: Τρελή αύξηση!

Τεράστια ανάσα: Έκτακτο επιπλέον επίδομα 240 ευρώ!

Δείτε όλα τα νέα για την οικονομία στο Athensmagazine.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share