Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έκτακτη επιδότηση! Ποιοι θα πάρετε έξτρα χρήματα;

Σας αφορά!

8 Απριλίου 2019 10:46
Έκτακτη επιδότηση! Ποιοι θα πάρετε έξτρα χρήματα;

Ποιοι θα πάρουν έξτρα επιδότηση που σχετίζονται με στεγαστικά και επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια;

Στο 30% της δόσης του δανείου που θα διαμορφωθεί μετά τη ρύθμιση της οφειλής από τη διαδικασία που προβλέπει το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, θα ανέλθει η κρατική επιδότηση για τα επιχειρηματικά δάνεια που θα ενταχθούν στο νέο πλαίσιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και εν αναμονή της έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης, η επιδότηση για τα επιχειρηματικά δάνεια που θα κριθούν επιλέξιμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας που αποτελεί την εξασφάλιση στο δάνειο, θα κινείται οριζόντια στο 30% της μηνιαίας δόσης της ρυθμισμένης οφειλής.

Για τα στεγαστικά δάνεια που θα κριθούν επιλέξιμα προστασίας, η κρατική επιδότηση αποφασίστηκε να κυμανθεί από 20% έως 50% της μηνιαίας δόσης, αναλόγως της εισοδηματικής και της οικογενειακής κατάστασης του οφειλέτη.

Η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία εκτιμάται να είναι σύντομα έτοιμη και πάντως μέχρι τον Ιούνιο. Πρόκειται για την πλατφόρμα που αναπτύσσεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).

Αυτά είναι τα επιδόματα και οι συντάξεις που θα προπληρωθούν μέχρι το Πάσχα!

Αγωνιάτε πότε θα θα δείτε στον λογαριασμό σας τα επιδόματα και τις συντάξεις που δικαιούστε; Πριν το Πάσχα λοιπόν θα προπληρωθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα!

Μπαράζ πληρωμών φέρνει ο Απρίλιος, καθώς ο εορτασμός του Πάσχα την Κυριακή 28 Απριλίου «σπρώχνει» νωρίτερα τις καταβολές για τις συντάξεις, τα δώρα και τα επιδόματα.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις και τα επιδόματα

Το διήμερο 18-19 Απριλίου θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, όπως και το δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους.

Σας αφορά: Αναδρομικά: Οι έξι κατηγορίες που θα πάρουν από 2.500 έως 25.000 ευρώ!

Έως τις 24 Απριλίου (Μ.Τετάρτη) θα καταβληθεί και το δώρο Πάσχα στους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

Νωρίτερα θα πληρωθούν και οι συντάξεις Μαΐου, λόγω των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον πρώην ΟΓΑ και τον πρώην ΟΑΕΕ θα πληρωθούν στις 23 Μαΐου, ενώ στις 24 Απριλίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τα υπόλοιπα Ταμεία. Σας αφορά: Σημαντικές αυξήσεις για 40.000 συντάξεις!

Το διάστημα μεταξύ 15 και 20 Απριλίου θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ η πρώτη δόση και τα αναδρομικά του επιδόματος ενοικίου, για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και εγκριθεί έως το τέλος Μαρτίου.

Τέλος , στις αρχές της Μεγάλης εβδομάδας θα πληρωθεί το ΚΕΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος κατά την περίοδο των εορτών.

Συντάξεις χηρείας: Ποιες θα είναι οι νέες τροποποιήσεις;

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share