Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα επιδόματα και οι συντάξεις που θα προπληρωθούν μέχρι το Πάσχα!

Σας αφορά!

8 Απριλίου 2019 10:02
Αυτά είναι τα επιδόματα και οι συντάξεις που θα προπληρωθούν μέχρι το Πάσχα!

Αγωνιάτε πότε θα θα δείτε στον λογαριασμό σας τα επιδόματα και τις συντάξεις που δικαιούστε; Πριν το Πάσχα λοιπόν θα προπληρωθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα!

Μπαράζ πληρωμών φέρνει ο Απρίλιος, καθώς ο εορτασμός του Πάσχα την Κυριακή 28 Απριλίου «σπρώχνει» νωρίτερα τις καταβολές για τις συντάξεις, τα δώρα και τα επιδόματα.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις και τα επιδόματα

Το διήμερο 18-19 Απριλίου θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, όπως και το δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους.

Σας αφορά: Αναδρομικά: Οι έξι κατηγορίες που θα πάρουν από 2.500 έως 25.000 ευρώ!

Έως τις 24 Απριλίου (Μ.Τετάρτη) θα καταβληθεί και το δώρο Πάσχα στους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

Νωρίτερα θα πληρωθούν και οι συντάξεις Μαΐου, λόγω των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον πρώην ΟΓΑ και τον πρώην ΟΑΕΕ θα πληρωθούν στις 23 Μαΐου, ενώ στις 24 Απριλίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τα υπόλοιπα Ταμεία. Σας αφορά: Σημαντικές αυξήσεις για 40.000 συντάξεις!

Το διάστημα μεταξύ 15 και 20 Απριλίου θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ η πρώτη δόση και τα αναδρομικά του επιδόματος ενοικίου, για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και εγκριθεί έως το τέλος Μαρτίου.

Τέλος , στις αρχές της Μεγάλης εβδομάδας θα πληρωθεί το ΚΕΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος κατά την περίοδο των εορτών.

Συντάξεις χηρείας: Ποιες θα είναι οι νέες τροποποιήσεις;

Νέο έκτακτο επίδομα 1.150 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

Ποιοι θα πάρετε το νέο έκτακτο επίδομα των 1.150 ευρώ; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και οι διαδικασίες που πρέπει να κάνετε!

Ετοιμαστείτε! Έρχεται... επίδομα για συγκεκριμένους υπαλλήλους σε επιχειρήσεις. Επίδομα ενοικίου 2019: Αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε!

Εφάπαξ ενίσχυση με επίδομα της τάξης των 1.150 ευρώ και συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης, πιστοποίησης και εξατομικευμένης συμβουλευτικής προβλέπει το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για τους «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους.

Στο πρόγραμμα για το επίδομα θα ενταχθούν αρχικά 13.400 ωφελούμενοι και οι σχετικές αιτήσεις ξεκινούν να υποβάλλονται από σήμερα 4 Απριλίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://epiteliki-ergasias.gov.gr

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα για το επίδομα έχουν δυο βασικές κατηγορίες εργαζομένων:

Εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας, δικαιούχοι του Ειδικού Βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.

Εργαζόμενοι που συμμετείχαν, εκπροσωπήθηκαν, ή θα συμμετάσχουν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του υπουργείου Εργασίας

Οι εργαζόμενοι που θα εγγραφούν στο μητρώο ωφελούμενων δεν θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ καθόλη την διάρκεια της συμμετοχής τους στη δράση συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης. Αναδρομικά από 01/01/2019 θα λάβουν το επίδομα όσοι έκαναν αίτηση Μάρτιο και Απρίλιο

Η υποστήριξη υλοποιείται μέσω παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων με το σύστημα επιταγών (voucher).

Οι ωφελούμενοι λαμβάνουν επίδομα 7,50 ευρώ μεικτά ανά ώρα κατάρτισης, με μέσο όρο συνολικών ωρών κατάρτισης τις 120 ώρες, και κατ΄ αποκοπή επίδομα 250 ευρώ μεικτά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share