Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Αναδρομικά: Ποιοι εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης;

Σας αφορά!

29 Μαρτίου 2019 14:09
Αναδρομικά: Ποιοι εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης;

Ποιοι εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων;

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, την ερχόμενη εβδομάδα σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για το Αιγιαλό θα περιληφθεί διάταξη που θα προβλέπει την εξαίρεση ενόψει και της έναρξης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις οποίες θα δηλωθούν τα ποσά των αναδρομικών. Τραγωδία" γύρω από τα αναδρομικά και τα Δώρα: Η μεγάλη κοροϊδία της κυβέρνησης!

Σημειώνεται ότι με βάση την ψήφιση από τη Βουλή των διατάξεων για την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού σε κατηγορίες ειδικών μισθολογίων εξαντλήθηκε η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων με παρακράτηση του 20% στο καταβαλλόμενο ποσό.

Αναδρομικά: Οι 5 ομάδες που έχουν το προβάδισμα για να τους καταβληθούν!

Αναδρομικά: Πέντε ομάδες συνταξιούχων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση αναδρομικών από κομμένα δώρα, μειώσεις και άλλες πηγές. Παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι που αποχώρησαν πριν ή μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, βρίσκονται μπροστά σε ανοιχτό πεδίο διεκδικήσεων, λόγω περικοπών που κρίθηκαν αντισυνταγματικές στα δώρα και τις συντάξεις τους ή λόγω νέων δεδομένων που αφορούν στο καθεστώς συνταξιοδότησής τους. Δείτε αν θα πάρετε από 16 έως 24.000 ευρώ!

η στιγμή που οι επίμαχες ρήτρες του νόμου Κατρούγκαλου αναμένεται να κριθούν από το ΣτΕ, "δείχνοντας" άμεσα ή έμμεσα το εύρος και το ύψος των διεκδικούμενων ποσών, η μεγάλη μάζα των παλαιών συνταξιούχων οδηγεί την κούρσα των αναδρομικών.

Αναλυτικά οι ομάδες συνταξιούχων που διεκδικούν αναδρομικά είναι:

1. Παλαιοί συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια κατά των περικοπών του 2012 πριν από την απόφαση- βόμβα του ΣτΕ το 2015. Σύμφωνα με το σκεπτικό του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, οι εν λόγω συνταξιούχοι είναι οι μόνοι που δικαιούνται αναδρομικά από το 2013. Δεδομένης της κρίσης του ΣτΕ, δεν φαίνεται άλλο περιθώριο εκτός από τη δικαίωση των εν λόγω υποθέσεων όταν και εφόσον αυτές τελεσιδικήσουν.

5. Νέοι συνταξιούχοι, πρώην δημόσιοι υπάλληλοι ειδικών μισθολογίων- καταρχάς γιατροί- που αποχώρησαν μετά το 2017. Όπως έχουν επισημάνει έγκριτοι εργατολόγοι στο "Έθνος", εφόσον οι ρυθμίσεις του ειδικού μισθολογίου του 2017 κριθούν τελεσίδικα αντισυνταγματικές και οι μισθοί μετά το 2017 πρέπει να αναπροσαρμοστούν, αυτό αναπόφευκτα επηρεάζει το άθροισμα των συντάξιμων αποδοχών και το ποσό της σύνταξης. Δηλ. αν επιβεβαιωθούν και στο εφετείο και τελεσιδικήσουν σε ανώτατο βαθμό οι τρεις πρωτόδικες αποφάσεις που δικαίωσαν πρόσφατα γιατρούς του ΕΣΥ, επιδικάζοντας αναδρομικά, ανοίγει νέος κύκλος διεκδικήσεων για αναδρομικά και αναπροσαρμογή συντάξεων.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά θέματα στο Athensmagazine.gr!

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share