Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Φάτε χωρίς τύψεις σήμερα μπακαλιάρο σκορδαλιά! - Ένα εύκολο κόλπο για να μην μυρίζει η αναπνοή σας!

Τι πρέπει να κάνετε!

25 Μαρτίου 2019 09:15
Φάτε χωρίς τύψεις σήμερα μπακαλιάρο σκορδαλιά! - Ένα εύκολο κόλπο για να μην μυρίζει η αναπνοή σας!

25η Μαρτίου σήμερα και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχουν την τιμητική τους, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται πώς θα βγουν μετά το τραπέζι, καθώς μετά θα μυρίζει η αναπνοή τους. Εμείς σας βρήκαμε το τέλειο κόλπο!

Η αλήθεια είναι πως η μυρωδιά του σκόρδου δεν φεύγει εύκολα και η λύση της τσίχλας, αν και καλύπτει για λίγο τη μυρωδιά δεν έχει αποτέλεσμα.

Ωστόσο μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Food Science υποδεικνύει ότι δύο προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας μπορούν να εξουδετερώσουν τη μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή. Αυτό, γιατι σύμφωνα με τους ερευνητές, ορισμένες τροφές έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τη μυρωδιά του σκόρδου μέσω δύο μηχανισμών.

Αρχικά, τα ένζυμά τους καλύπτουν τη δυσάρεστη μυρωδιά και στη συνέχεια οι φαινόλες τους επιδρούν στις χημικές ουσίες του σκόρδου.

Αυτές οι δύο τροφές είναι το μήλο και το μαρούλι.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να μασουλήσουν τρία γραμμάρια σκόρδο για 25 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, κάποιοι ήπιαν νερό, κάποιοι κατανάλωσαν μήλο, κάποιοι μαρούλι, άλλοι φύλλα μέντας και κάποιο ήπιαν πράσινο τσάι, που και αυτό βοηθά.

Αμέσως μετα μετρήθηκαν οι χημικές ενώσεις που ευθύνονται για την άσχημη μυρωδιά της αναπνοής μετά την κατανάλωση σκόρδου, με τη βοήθεια εξειδικευμένης μεθόδου φασματομετρίας (SIFT-MS) και αποδείχτηκε πως το μήλο και το μαρούλι κάνουν την καλύτερη δουλειά.

Το μήλο εξαφανίζει τη μυρωδιά του σκόρδου

Απολαύστε λοιπόν χωρίς τύψεις τον καθιερωμένο μπακαλιάρο σκορδαλιά και κλείστε το γεύμα σας με ένα μήλο.

Εσείς το γνωρίζατε; Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου! - Κι όμως υπάρχει λόγος!

Φτιάξτε την απόλυτη συνταγή για μπακαλιάρο! Με κουρκούτι μπίρας και σκορδάτη μαγιονέζα ελαιόλαδου

Ήρθε επιτέλούς η μέρα που ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του στα περισσότερα σπίτια λόγω της 25ης Μαρτίου.

Οι περισσότεροι χρειαζόματε νέες ιδέες και προπάντων νόστιμες συνταγές για να τις εκτελέσουμε! Επίσης δείτε μια ακόμα ιδιαίτερη συνταγή για μπακαλιάρο!

Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
1 κιλό μικρές πατάτες λεπτόφλουδες, καλά πλυμένες
Για το κουρκούτι μπίρας
350ml μπίρα
150γρ. αλεύρι φαρίνα
50γρ. κορνφλάουρ
αλάτι, πιπέρι
Για τη σκορδάτη μαγιονέζα ελαιόλαδου
1 αβγό
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο ελαφρά σοταρισμένη με λίγο λάδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
αλάτι, πιπέρι λευκό


Για τη μαγιονέζα: Βάζετε στο μπλέντερ τους κρόκους των αβγών με το αλάτι, σκόρδο, το ξίδι, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο, χτυπάτε να πήξει το μίγμα και στη συνέχεια προσθέτετε το μπούκοβο και λίγο λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το αραβοσιτέλαιο. Θα σταματάτε τη λειτουργία του μπλέντερ, θα προσθέτετε λίγο από το ένα λάδι λίγο από το άλλο, θα χτυπάτε και θα συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν. Αφήνετε τη μαγιονέζα στο ψυγείο.

Για το κουρκούτι: Ρίχνετε την μπίρα μέσα σε ένα μπολ και ξεκινάτε να ρίχνετε τη φαρίνα και το κορνφλάουρ από σουρωτήρι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σφιχτό σχετικά κουρκούτι. Το αφήνετε στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, αφαιρείτε κόκαλα και πέτσα από τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο και τον κόβετε σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια.

Γεμίζετε μια ρηχή κατσαρόλα με μπόλικο λάδι και το βάζετε στη φωτιά να κάψει καλά. Βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου πρώτα σε λίγο αλεύρι και μετά στο χυλό και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι να τηγανιστούν, να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Τότε βγάζετε τους λουκουμάδες του μπακαλιάρου σε πιατέλα στρωμένη με διπλό χαρτί κουζίνας να στραγγίξει από το περιττό λάδι.

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό με τη φλούδα τους και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις κόβετε στη μέση και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σερβίρετε τον μπακαλιάρο σε πιατέλα προσθέτετε και τις βραστοτηγανητές πατάτες, τις πασπαλίζετε με φρέσκο θυμάρι και συνοδεύετε με τη μαγιονέζα και βραστά παντζάρια ή άλλη σαλάτα της επιλογής σας.

Για περισσότερες ειδήσεις και νέα του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share