Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία: Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας!

Ξεκίνησαν τα προβλήματα!

13 Φεβρουαρίου 2019 17:00
Κακοκαιρία: Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας!

Ξεκίνησαν τα προβλήματα και στην Αττική από την κακοκαιρία «Χίονη» η οποία και έχει ξεκινήσει να πλήττει μέρος της χώρας και φυσικά την Αττική. Η αστυνομία διέκοψε πριν από λίγο την κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας. Διαβάστε παρακάτω που θα χτυπήσει η κακοκαιρία και ποια τα ακραία φαινόμενα που θα συμβούν……

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Ευβοίας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από τα βόρεια. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με το meteo.gr οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μέχρι ώρας έχουν καταγραφεί σε:

Άγιο Παύλο Ημαθίας -5,8
Βλάστη -5,6
Κλεισούρα Καστοριάς -4,9
Περτούλι Τρικάλων -4,4
Πάρνηθα -4,3

Οι μέγιστες ριπές αέρας σημειώθηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου με 103 χιλιόμετρα την ώρα ενώ εντός Αττικής η Πεντέλη και τα Άνω Λιόσια δέχθηκαν «χτύπημα» 92 χιλιομέτρων την ώρα.

Για σήμερα Τετάρτη (13/2) η «Χιόνη» θα δώσει βροχοπτώσεις κυρίως στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και το Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Ιδιαίτερα για την Αττική, αναμένονται βροχές κατά περιόδους ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού.

Σχετικά ισχυρά αναμένεται να είναι τα φαινόμενα από το απόγευμα στην Ανατολική Στερεά, το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη

Αισθητή από το ξημέρωμα είναι και η πτώση του υδράργυρου ενώ παγετός θα σημειώθει τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης στα κεντρικά και στα βόρεια της χώρας.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (13/2) έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (14/2) τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται για την Παρασκευή (15/2), όμως από το Σάββατο (16/2) νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην ανατολική Ελλάδα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share