Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τεράστια ανάσα: Επίδομα έως και 21.000 ευρώ τον χρόνο!

Σας αφορά όλους! Πως θα το πάρετε;

10 Φεβρουαρίου 2019 15:12
Τεράστια ανάσα: Επίδομα έως και 21.000 ευρώ τον χρόνο!

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Σε δύο δόσεις αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα ενοικίου στους δικαιούχους τη στιγμή που ο προϋπολογισµός για το 2019 αναµένεται να ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ, ενώ οι ωφελούµενοι αναµένεται να φτάσουν συνολικά το ένα εκατοµµύριο. Η διάθεση των πρώτων 300 εκατ. ευρώ, που αφορούν στο σκέλος της επιδότησης ενοικίου, εγκρίθηκε µε χθεσινή απόφαση από το υπουργείο Εργασίας, προκειµένου να αρχίσει σταδιακά η εφαρµογή του προγράµµατος για τους ενοικιαστές.

Για να εισπραχθεί το επίδομα ενοικίου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει κατατεθεί στην Εφορία το µισθωτήριο συµβόλαιο, ώστε να διασταυρώνεται ηλεκτρονικά µέσω του συστήµατος Τaxis της ΑΑ∆Ε. Η τελική µορφή του προγράµµατος αναµένεται να «πατά» στη σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε τον περασµένο Ιούνιο.

Η κλιµάκωση που επιλέχθηκε για το επίδομα ενοικίου δίνει έµφαση στο παιδί, το οποίο αντιµετωπίζεται ως ενήλικας, µε προφανή στόχο να προωθηθεί η γεννητικότητα.

Ειδική µέριµνα υπάρχει για τις µονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά µε απροστάτευτα τέκνα.

Στη µονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο µέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον µήνα.

Το ίδιο συµβαίνει και στα νοικοκυριά µε απροστάτευτα παιδιά, για τα οποία ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Αναφορικά τώρα με το επίδοµα στέγασης για µισθωµένη κατοικία, το ποσό της επιδότησης, που θα δοθεί αναδροµικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 σε δικαιούχους ενοικιαστές, αναµένεται να κυµαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον µήνα, ανάλογα µε τη σύνθεση του νοικοκυριού:

Για το µονοπρόσωπο νοικοκυριό το επίδοµα ενοικίου αναµένεται να είναι 70 ευρώ τον µήνα.

Για κάθε επιπλέον µέλος του νοικοκυριού αναµένεται προσαύξηση κατά 1/2, δηλαδή κατά 35 ευρώ τον µήνα.

Τα εισοδηµατικά κριτήρια για το επίδομα ενοικίου αναµένεται να κλιµακώνονται από 7.000 έως 21.000 ευρώ, ανάλογα µε τα µέλη του νοικοκυριού.

Τα µονοµελή νοικοκυριά πιθανότατα θα εντάσσονται εφόσον έχουν ετήσιο εισόδηµα έως 7.000 ευρώ.

Το εν λόγω εισοδηµατικό όριο θα προσαυξάνεται κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον µέλος του νοικοκυριού.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share