Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βόμβα στην αγορά: Ανακαλούνται 16.000 κουτιά με βρεφικές τροφές! Προκάλεσαν σαλμονέλα σε μωρά

Τεράστια προσοχή!

28 Ιανουαρίου 2019 13:02
Βόμβα στην αγορά: Ανακαλούνται 16.000 κουτιά με βρεφικές τροφές! Προκάλεσαν σαλμονέλα σε μωρά

Η γαλλική εταιρεία-κολοσσός στον τομέα των βρεφικών τροφών, Lactalis, ανακάλεσε μια μάρκα βρεφικής φόρμουλας που κατασκευάστηκε στο ίδιο ισπανικό εργοστάσιο, το οποίο συνδέθηκε πρόσφατα με έξαρση κρουσμάτων σαλμονέλας στη Γαλλία.

Η Lactalis ανακάλεσε 16.300 κουτιά του γάλακτος Picot AR, που πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία από τις 29 Νοεμβρίου του 2018, για πιθανή σύνδεση με σαλμονέλα.

Τέσσερα βρέφη ασθένησαν από σαλμονέλα (συγκεκριμένα από το βακτήριο Salmonella Poona) μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου 2018 με τις αναλύσεις των γιατρών να συνδέουν τα περιστατικά αυτά με προϊόντα της Modilac, τα οποία διατέθηκαν στο εμπόριο από την Sodilac, θυγατρική της Savencia SA. Τρία άλλα περισατικά μόλυνσης βρεφών από σαλμονέλα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος: "Την βαρούσε στο πρόσωπο και την έπιασε από..." Συγκλονίζει η κατάθεση του 23χρονου Ρομά για τον βιασμό της 19χρονης!

Η Lactalis Nutrition Santé (όπως είναι η πλήρης ονομασία της) ανακοίνωσε ότι η βρεφική φόρμουλα γάλακτος Picot AR κατασκευάζεται από εξωτερικό προμηθευτή στον ίδιο ισπανικό χώρο παραγωγής, όπου διαπιστώθηκε η πηγή της σαλμονέλας. Άλλα είδη του ίδιου γάλακτος (Picot) που κατασκευάζονται σε διαφορετικούς τόπους παραγωγής δεν επηρεάζονται.
Η ανάκληση είναι προληπτική και δεν έχει αναφερθεί καμία προειδοποίηση για την υγεία με όλους τους ελέγχους να έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι η Lactalis τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες. Η Lactlais ανακοίνωσε ότι ενήργησε χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξήχθησαν στο ισπανικό εργοστάσιο του προμηθευτή.

Οι παρτίδες από βρεφικές τροφές που ανακλήθηκαν

Εκτός από το βρεφικό γάλα Picot AR της Lactalis, έχουν κοινοποιηθεί και όλες οι παρτίδες προϊόντων της Modilac, οι οποίες ανακλήθηκαν πιο πριν για τον ίδιο λόγο: επειδή προκάλεσαν μόλυνση με σαλμονέλα σε βρέφη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος: Τι κατέθεσε η κολλητή της 19χρονης! "Της έριχνε χαστούκια στο πρόσωπο" (video)

Αυτές οι παρτίδες είναι:

MODILAC EXPERT RICE 1 st age
MODILAC EXPERT RICE AR 1st age
MODILAC EXPERT RICE AR 2nd AGE
MODILAC EXPERT RICE 2nd AGE
MODILAC EXPERT RICE GROWTH
MODILAC EXPERT PREMA
PREMODILAC EXPERT
MODILAC EXPERT SL
MODILAC EXPERT HA
MODILAC EXPERT TRANSIT +
MODILAC EXPERT AR 1st AGE
MODILAC EXPERT AR 2 nd AGE
MODILAC – MY FIRST DESSERT WITHOUT MILK COCOA
MODILAC – MY FIRST DESSERT WITHOUT MILK CARAMEL
MODILAC – MY FIRST DESSERT WITHOUT MILK VANILLA
MODILAC – MY FIRST DESSERT WITHOUT BANANA MILK
MODILAC 1 st AGE
MODILAC 2 nd AGE
Μερικές από τις βρεφικές τροφές που ανακλήθηκαν σε σύνδεση με μόλυνση μωρών από σαλμονέλα

Πηγή: foodsafetynews.com

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share