Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός! Σε πόσες μέρες θα ισχύει;

Σας αφορά!

18 Ιανουαρίου 2019 18:03
Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός! Σε πόσες μέρες θα ισχύει;

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Φεβρουαρίου επανέλαβε η Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο “Ραδιόφωνο 247 στους 88,6”. «Προχωράμε άμεσα, εντός Ιανουαρίου, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών. Όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό. Η αύξηση θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου. Το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων προτείνει ένα εύρος αύξησης από 5-10%. Η δική μας άποψη είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε τα πιο υψηλά επίπεδα που είναι δυνατόν και που θεωρούμε ότι με ασφάλεια μπορεί να ανταποκριθεί η ελληνική οικονομία. Την τελική απόφαση θα τη λάβει και θα την ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, δεν έχει ληφθεί ακόμη», σημείωσε η υπουργός Εργασίας,επισημαίνοντας ότι «η συρρίκνωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων όπως επιβεβαιώθηκε και την περίοδο 2010-2014, οδηγεί σε καθίζηση της ζήτησης εντός της ελληνικής οικονομίας και είναι αντιαναπτυξιακό μέτρο. Η συμπίεση των μισθών σε μία οικονομία όπως η ελληνική συμβάλλει στην εκτόξευση της ανεργίας και σε υφεσιακή κατάσταση. Η δική μας θέση, που επιβεβαιώνεται από το πόρισμα, είναι ότι η τόνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων αφενός συμβάλλει στο να έχεις μία δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, αφετέρου δίνει και μία τόνωση στην εσωτερική ζήτηση και με αυτή την έννοια θα αποτελέσει αναπτυξιακό παράγοντα, μοχλό ανάπτυξης».

Από την 1η Ιανουαρίου 2019, πρόσθεσε, «620.000 συνταξιούχοι βλέπουν ήδη αυξήσεις στις συντάξεις τους και οι αυξήσεις αυτές θα συνεχιστούν για μία πενταετία. Αυτές οι αυξήσεις έχουν μία πολύ ισχυρή συμβολική σημασία, διότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια αυξάνονται οι συντάξεις και οι μισθοί στη χώρα, και είναι πολύ σημαντικό γιατί μαρτυρά πως εμπεδώνεται η ανάκαμψη της οικονομίας και η βελτίωση των δημοσιονομικών της χώρας, η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Για εμάς αυτό εμπεδώνεται μόνο αν μεταφραστεί σε βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Με γ@μ@σ@ς μωρή π@@τ@ν@": Σοκ με τον Ανδρέα Μικρούτσικο!

Αναφερόμενη στην πρόσφατη απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, επισήμανε ότι είναι «μία πολύ σημαντική υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει ότι για κάθε νέο εργαζόμενο ή μακροχρόνια άνεργο που θα προσλαμβάνεται σε μία επιχείρηση, θα εκπίπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα προσαυξημένες κατά 50%. Προσπαθούμε με συντονισμένες παρεμβάσεις να δημιουργήσουμε κίνητρα για προσλήψεις ώστε να συνεχίσει να βαίνει μειούμενη η ανεργία και να πετύχουμε υψηλότερους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα».




 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share