Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ο «Τηλέμαχος» έρχεται με άγριες διαθέσεις και φέρνει πολικό κρύο με χιόνια!

Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας!

7 Ιανουαρίου 2019 07:10
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ο «Τηλέμαχος» έρχεται με άγριες διαθέσεις και φέρνει πολικό κρύο με χιόνια!

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Δευτέρα, και την Τρίτη, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας με την επωνυμία «Τηλέμαχος» θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, οι σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στα πελάγη.

Συγκεκριμένα:

α. Πολύ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ της Δευτέρας στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως ανατολικής και βόρειας), καθώς και σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), οι οποίες την Τρίτη αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα, για σήμερα, Δευτέρα 07 Ιανουαρίου;

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, επισημαίνεται ότι την Τέταρτη (09-01-2019) αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς και θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς άνεμους στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Θα χιονίσει χαμηλά στην Αττική

Όλα τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν ότι αύριο Δευτέρα έρχεται και η ώρα της Αττικής! Θα χιονίσει από το μεσημέρι (ενδεικτικά) και έπειτα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Και μάλιστα αργά το βράδυ της Δευτέρας (προς το ξημέρωμα της Τρίτης) ίσως έχουμε και κάποιες εκπλήξεις! Στα βόρεια προάστια ειδικά το χιόνι θα είναι κατά διαστήματα πυκνό και ενδέχεται να έχουμε και αξιόλογες χιονοστρώσεις!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 07 Ιανουαρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Αξιόλογες χιονοπτώσεις και σε άλλες περιοχές

Θα χιονίσει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και στην Εύβοια, στο Πήλιο, στις Σποράδες, στη Βοιωτία και την ανατολική Φθιώτιδα, στην Πελοπόννησο αλλά και αργότερα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Ψύχος το πρωί της Τρίτης

Πρώτοι επίσης μάθατε ότι θα είχαμε θερμοκρασίες κοντά στους - 18°C στα πιο ορεινά της χώρας. Το πρωί σήμερα στην Πτολεμαΐδα ο υδράργυρος κατρακύλησε στους - 19°C. Το πρωινό της Τρίτης θα είναι ακόμη πιο δύσκολο μιας και αναμένεται τοπικά να δούμε ακόμη και λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες ειδικά στα βορειοδυτικά της χώρας.

Από την Τετάρτη έρχονται νέες σφοδρότερες χιονοπτώσεις

Την Τετάρτη έρχονται νοτιάδες στα δυτικά που θα φέρουν πολύ υγρασία. Επειδή ήδη είναι εγκλωβισμένο ψύχος σε όλη τη χώρα, θα ξεκινήσει να χιονίζει πολύ πυκνά στα δυτικά ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (όπως και στα βόρεια) και σταδιακά θα το "γυρίσει" σε βροχή. Προσοχή όμως διότι τα χιόνια στην έναρξη της κακοκαιρίας της Τετάρτης θα είναι πολύ πολύ πυκνά!

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share