Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Επικό δώρο Χριστουγέννων: Εργοδότης μοίρασε μπόνους 4 εκατομμύρια στους εργαζομένους του

Κι όμως συνέβη!

25 Δεκεμβρίου 2018 16:12
Επικό δώρο Χριστουγέννων: Εργοδότης μοίρασε μπόνους 4 εκατομμύρια στους εργαζομένους του

Το δώρο των Χριστουγέννων έλαβε άλλη διάσταση στην περίπτωση μίας οικογενειακής επιχείρησης τού Μίσιγκαν, η διεύθυνση της οποίας αποφάσισε να μοιράσει στους 200 εργαζομένους της μπόνους ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων!

Η εταιρεία FloraCraft με έδρα το Λούντινγκτον κατασκευάζει προϊόντα αφρού και θεωρείται μία από τις κορυφαίες στο χώρο της. Ιδρύθηκε το 1946 και αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 200 ανθρώπους. Στην εβδομηντάχρονη ιστορία της δε, δεν έχει υπάρξει ούτε μία απόλυση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Μενεγάκη: Οι απαγορευμένες φωτογραφίες της με τον Παντζόπουλο πριν πάρει διαζύγιο με τον Λάτσιο!

Ο πρόεδρος της FloraCraft, Λι Σένχερ (Lee Schoenherr), θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους υπαλλήλους του, ανακοίνωσε στις 14 Δεκεμβρίου μπόνους 4 εκατομμυρίων δολαρίων, προκαλώντας ευφορία και δάκρυα χαράς στους εργαζομένους.

«Είναι κάτι που ο Λι ήθελε να κάνει εδώ και πολλά χρόνια», αναφέρει στο CNBC ο Έρικ Έργουιν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας: «Τον περασμένο Φεβρουάριο είπε στο διοικητικό συμβούλιο ‘ξέρετε, νομίζω πως φέτος πρέπει να βρούμε τρόπο να το κάνουμε πράξη’. Αφιερώσαμε ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς για να διασφαλίσουμε πως μπορούσαμε να υλοποιήσουμε κάτι τέτοιο».

Ο 82χρονος ιδιοκτήτης της FloraCraft, Lee Schoenherr – FloraCraft

Το ύψος του «μπόνους» θα εξαρτάται από τα χρόνια εργασίας του εκάστοτε εργαζομένου και θα κατατεθεί σε δόσεις, εντός 2019 και 2020: Ένα μέσο μπόνους θα είναι περί τα 20.000 δολάρια ενώ για έναν υπάλληλο με 40 και πλέον χρόνια προϋπηρεσίας στη συγκεκριμένη εταιρεία, θα ξεπερνά τα 60.000.

«Έμειναν εκστατικοί», εξηγεί ο Έργουιν για την αντίδραση των ανθρώπων: «Γνωρίζουν πως ο Λι είναι ένας γενναιόδωρος άνθρωπος και πως διατηρούσε τις θέσεις εργασίας σε καλές και κακές εποχές. Από την δική του μεριά εκείνοι παραμένουν αφοσιωμένοι στον Λι. Ωστόσο, κανένας τους δεν περίμενε το μέγεθος τού δώρου που θα τους έδινε».

Το σχέδιο παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό μεταξύ των στελεχών της εταιρείας, που είχαν επινοήσει και κωδικό όνομα για να αναφέρονται στο εγχείρημα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκλαβενίτης: Οι αλλαγές που φέρνει στα καταστήματα του το 2019!

«Πιστεύω ακράδαντα πως ουσιαστικά προσφέρουμε στην κοινότητα μέσω τέτοιων πρωτοβουλιών, οι οποίες κάνουν το Λούντινγκτον ένα θαυμάσιο μέρος για να ζεις, να δουλεύεις και να μεγαλώνεις την οικογένειά σου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο 82χρονος Σένχερ, χαρακτηρίζοντας τους υπαλλήλους του «την ψυχή της FloraCraft».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share