Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα από την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ! - Παραλύουν τα ΜΜΜ!

Απίστευτη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό!

28 Νοεμβρίου 2018 07:06
Σε απεργιακό κλοιό η χώρα από την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ! - Παραλύουν τα ΜΜΜ!

Ημέρα ταλαιπωρίας θα είναι η σημερινή λόγω της προγραμματισμένης 24ωρης απεργίας από την ΓΣΕΕ, στην οποία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε»,

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, “κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές”» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Τι διεκδικεί μεταξύ άλλων η ΓΣΕΕ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «Πηνελόπη» φέρνει καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας!

•751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό
•Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας
•Εργασία για όλους
•Καθολική κοινωνική πρόνοια
•Κατάργηση φοροεπιδρομής
•Ακατάσχετη πρώτη κατοικία

Ακινητοποιημένα μετρό, τρόλεϊ, τραμ και λεωφορεία

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα σήμερα Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Χωρίς Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για σήμερα, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ.

Με ανακοινώσεις τους, τα δύο Σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, δίκαιο και αξιοκρατικό, προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαραχτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

Ακινητοποιημένο θα μείνει και το Τραμ.

Χειρόφρενο στα τρόλεϊ

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρόλεϊ, καθώς το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου;

Οι επιβάτες των Μέσων Μεταφοράς δεν θα διευκολυνθούν ιδιαίτερα ούτε από τα τα λεωφορεία αφού οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ θα προχωρήσουν με τη σειρά τους σε στάσεις εργασίας. Τα λεωφορεία θα σταματήσουν τα δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται να επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Στάση εργασίας και στον ΟΑΣΘ

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει με στάσεις εργασίας και ο ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9 το πρωί καθώς και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της νυχτερινή βάρδιας. Έτσι, τα αστικά θα εκτελέσουν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από τις 09.00 μέχρι τις 21.00.

Απεργία σε τρένα και Προαστιακό

24ωρη απεργία εξήγγειλε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για σήμερα, Τετάρτη. Στην απεργία συμπεριλαμβάνεται και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει η χώρα σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

«Τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες ανακοινώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε για σήμερα, συμμετέχοντας στην κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

Η ΠΝΟ αναφέρει ότι «η κατάργηση του Ν. 4150/2013 με τον οποίο και μειώθηκαν και αποψιλώθηκαν οι οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, καθώς και η κατάργηση του κοινωνιοκτόνου νόμου 4387/2016 για τις συντάξεις», αποτελούν θέματα πρώτης προτεραιότητας».

Και προσθέτει ότι «η στείρα και πεισματική άρνηση των εφοπλιστών, με την ανοχή των κυβερνώντων, να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας ΣΣΕ για τα φορτηγά πλοία (ποντοπόρα, μεσογειακά και ακτοπλοϊκών Φ/Γ) δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share