Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λουκέτο σε μεγάλη τράπεζα της Μάλτας!

Χάνουν τα χρήματά τους οι πελάτες της!

6 Νοεμβρίου 2018 10:57
Λουκέτο σε μεγάλη τράπεζα της Μάλτας!

Στην ανάκληση της τραπεζικής άδειας της Pilatus Bank της Μάλτας προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή της χώρας, μετά την κατηγορία του προέδρου της τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες για ξέπλυμα χρήματος και για τραπεζική απάτη.

Όπως σημειώνει το Reuters, η μαλτέζικη τράπεζα έχει επίσης κατηγορηθεί για δωροδοκία ανώτερων αξιωματούχων του Αζερμπαϊτζάν και της Μάλτας από τη δημοσιογράφο Daphne Caruana Galizia, η οποία δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο.

“Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να άρει την άδεια λειτουργίας της Pilatus Bank, με ισχύ από σήμερα”, αναφέρει σε δήλωσή της η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Μάλτας (MFSA).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρέφει στην τηλεόραση ο Νίκος Ευαγγελάτος! Σε ποιο κανάλι;

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τώρα ενέργειες εναντίον των αρχών της Μάλτας σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης Pilatus, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι αρχές της Μάλτας δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια σχετικά με την υπόθεση μέχρι που ο Ιρανός πρόεδρος της Pilatus Bank, Ali Sadr Hashemi Nejad, συνελήφθη στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος και παραβίαση των κυρώσεις. Μετά τη σύλληψή του, η MFSA, η οποία είχε χορηγήσει άδεια στην τράπεζα το 2014, πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία της Pilatus και πρότεινε την ανάκληση της τραπεζικής άδειας της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός: Θέλουν νεκρή και την Βικτώρια Καρύδα; Η αποκάλυψη που σοκάρει!

Σημειώνεται ότι η MFSA πρότεινε να ανακληθεί η άδεια της Pilatus Bank τον Ιούνιο, ωστόσο η απόφαση καθυστέρησε να εκδοθεί λόγω νομικών εμποδίων, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΚΤ, που υπογράμμισαν την αδυναμία του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η ΕΕ, πάντως, από την πλευρά της είχε ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης Pilatus μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia τον Οκτώβριο του 2017, για την οποία όμως δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σύνδεση με τις αποκαλύψεις της δημοσιογράφου για την τράπεζα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share