Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πρόστιμο 215 ευρώ από σήμερα σε χιλιάδες οδηγούς ΙΧ!

Σας αφορά όλους!

1 Οκτωβρίου 2018 16:07
Πρόστιμο 215 ευρώ από σήμερα σε χιλιάδες οδηγούς ΙΧ!

Έως 215 ευρώ πρόστιμο κινδυνεύουν να πληρώσουν από σήμερα όσοι έπρεπε να περάσουν ΚΤΕΟ αλλά το αμέλησαν.

Από σήμερα, Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, τίθενται σε ισχύ οι προβλέψεις του νόμου 4530/18 και ο εντοπισμός των «ξεχασιάρηδων» ιδιοκτητών ΙΧ και μοτοσικλετών θα είναι εύκολος.

Ειδικότερα, το υπουργείο Μεταφορών θα μπορεί να μάθει με ένα κλικ ποιοι δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, αν και όφειλαν, μέσω της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης με τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ (έχουν συνδεθεί όλα υποχρεωτικά με το υπουργείο Μεταφορών).

Μάλιστα, το σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε μεγάλος όγκος οχημάτων σε πολλά ΚΤΕΟ της χώρας, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να προλάβουν τον κίνδυνο του προστίμου. Αν και ουκ ολίγοι ζητούν μια ολιγοήμερη προθεσμία από το υπουργείο Μεταφορών, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο γνωστό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικογενειακή τραγωδία στο Άργος: Η μάνα της 11χρονης ήταν η γιατρός που κράτησε στη ζωή την Άσπα Μπόγρη

Ποια πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ
Σε κάθε παραβάτη που θα εντοπίζει ο έλεγχος, θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, το οποίο θα εμφανίζεται ως οφειλή προς το Δημόσιο στο Taxis.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό πρόστιμο που θα πληρώνει ο ιδιοκτήτης, καθώς όταν θα πάει σε ΚΤΕΟ για να περάσει, έστω εκπρόθεσμα, τον έλεγχο, θα πληρώνει και εκεί το προβλεπόμενο πρόστιμο για την καθυστέρηση.

Αυτό ξεκινά από 16 ευρώ, εάν καθυστερήσατε να πάτε έως έναν μήνα, ανεβαίνει στα 33 ευρώ, εάν καθυστερήσατε έως έξι μήνες, και από εκεί και πέρα διαμορφώνεται στα 65 ευρώ.

Υπάρχουν, όμως, και… χειρότερα! Το πρόστιμο των 150 ευρώ, μπορεί να σας επιβληθεί πάνω από μία φορές.

Ο νόμος γράφει αυτολεξεί: «Το πρόστιμο επιβάλλεται κάθε φορά που προκύπτει από τη διαδικασία εντοπισμού, όπως αυτή προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφασης της παραγράφου 4, ότι οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση προσκόμισης των οχημάτων τους σε Κ.Τ.Ε.Ο. για τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου».

Αυτό σημαίνει ότι εάν έγινε έλεγχος τον Νοέμβριο του 2018 και σας επιβλήθηκε το πρόστιμο, αλλά δεν πήγατε στο ΚΤΕΟ και έγινε νέος έλεγχος τον Ιανουάριο του 2019, θα σας επιβληθεί νέο πρόστιμο ύψους 150 ευρώ. Σύνολο, 300 ευρώ!

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share