Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Η πορεία του κυκλώνα "Ζορμπά" που ακολουθεί τον "Ξενοφώντα" και θα χτυπήσει και την Αττική!

Μεγάλη προσοχή! Τι μας περιμένει τις επόμενες ώρες;

28 Σεπτεμβρίου 2018 08:27
Η πορεία του κυκλώνα

Ενώ η καταστροφική μανία του... Ξενοφώντα βρίσκεται σε εξέλιξη, ένας άλλος εφιάλτης θα ξημερώσει για τους κατοίκους της νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου, της Αττικής και του κεντρικού Αιγαίου που... ακούει στο όνομα Ζορμπάς.

Με βάση το μετεωρολογικό μοντέλο που παρουσιάζει το meteo.gr η εφιαλτική πορεία του Ζορμπά θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου (νότιο Ιόνιο) για να φτάσει τελικά στις ακτές της Μικράς Ασίας, στην περιοχή της Σάμου.

Ο medcane (από τις λέξεις mediterranean hurricane που σημαίνει μεσογειακός κυκλώνας) βρίσκεται ήδη νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, όμως στο χρονικό διάστημα από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θα αρχίσει να κινείται προς τη νότια Πελοπόννησο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά τον Ξενοφών έρχεται και ο... Ζορμπάς! - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο η κίνησή του θα γίνει πιο έντονη και με βάση το μετεωρολογικό μοντέλο που υπάρχει αναμένεται να φτάσει στη θάλασσα των Κυθήρων και να επηρεάσει σημαντικά και τον νομό Λακωνίας, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τότε ακριβώς θα δούμε πιο σενάριο των μετεωρολογικών μοντέλων θα επαληθευτεί αφού είτε θα κινηθεί βορειοανατολικά προς την ανατολική Πελοπόννησο και την Αττική όπου αναμένεται να... σκεπάσει τόσο τις περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας όσο και της κεντρικής, νότιας και νοτιοανατολικής Αττικής είτε θα κινηθεί ανατολικά των Κυθήρων με κατεύθυνση προς τις Κυκλάδες τις οποίες αναμένεται να... σκεπάσει γύρω στις 6 το απόγευμα επίσης του Σαββάτου!

Εάν επαληθευτεί το σενάριο της βορειοανατολικής κίνησής του, στην Αττική αναμένεται να... χτυπήσει τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Με βάση πάντως οποιοδήποτε από τα σενάρια ο medcane θα αρχίσει να κινείται ανατολικότερα γύρω στις 3 το πρωί της Κυριακής και τη σκυτάλη της αγωνίας θα πάρουν τα νησιά των Κυκλάδων και του ανατολικού Αιγαίου αφού το μάτι του θα βρεθεί το πρωί της Κυριακής νότια της Σάμου ενώ δεν αποκλείεται λίγο αργότερα να είναι το όμορφο νησί του Πυθαγόρα αυτό που θα πληγεί ακόμη και ολοκληρωτικά.

Στη συνέχεια ο medcane θα κινηθεί προς τα παράλια της Μικράς Ασίας και μπαίνοντας στην τουρκική επικράτεια αναμένεται να εκτονωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου;

Δείτε παρακάτω την εξέλιξη του ευνοϊκότερου για την Αττική σεναρίου, ανά τρίωρο, όπως παρουσιάζεται στο meteo.gr με την επιφύλαξη του ενδεχομένου της διπλής πορείας του είτε προς Αττική είτε προς Κυκλάδες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share