Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Αττική σήμερα, Παρασκευή!

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

28 Σεπτεμβρίου 2018 07:20
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Αττική σήμερα, Παρασκευή!
Follow us on Google News

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στην Αττική λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Την απόφαση έλαβε η Περιφέρεια, αφότου ήδη είχε ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων σε περιοχές της Αθήνας από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες.

Όπως ανέφερε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου: «Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά τον Ξενοφών έρχεται και ο... Ζορμπάς! - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

Εκτός από τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά δεν θα λειτουργήσουν σήμερα στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς οι δημοτικοί παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστου Καπάταη, αποφάσισε λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου οι παιδικοί σταθμοί, στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου να μην λειτουργήσουν, για την αποφυγή ατυχημάτων.

​Κλειστές και οι παιδικές χαρές και οι ανοιχτές εγκαταστάσεις στη Γλυφάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο

Όπως αναφέρει ο δήμος Γλυφάδας από την πλευρά του: «Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των θυελλωδών ανέμων. Κλειστοί θα είναι επίσης, για λόγους ασφαλείας, αύριο Παρασκευή όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γλυφάδας. Σήμερα και αύριο, κλειστές θα είναι όλες οι παιδικές χαρές και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Γλυφάδας».

Μαρούσι: Κλειστά τα σχολεία -Ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 όλα τα σχολεία στο Δήμο Αμαρουσίου, δηλαδή, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, στο πλαίσιο απόφασης της Περιφέρειας Αττικής για κλείσιμο των σχολείων της Αττικής λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Στην απόφαση συμπεριλαμβάνονται και τα ιδιωτικά σχολεία.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί προς διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.

Η ευθύνη, ωστόσο, έγκειται στους ίδιους τους γονείς, αν θα αποφασίσουν να πάνε τα παιδιά τους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, καθώς και για τη μετακίνησή τους από και προς αυτούς.

Ο Δήμος Αμαρουσίου εφιστά την προσοχή στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου;

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Πελοπόννησο

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου, ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστές για προληπτικούς λόγους, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 28-09-2018, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά όλα τα σχολεία σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Κλειστά θα παραμείνουν την 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ξενοφών» που έχει επηρεάσει όλη τη χώρα.

Τη σχετική απόφαση πήραν ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, για την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων τους.

Κλειστά τα σχολεία σε Χανιά-Ρέθυμνο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα είναι κλειστά σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου λόγω πρόβλεψης έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share