Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αρχίζουν οι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, κυλικεία και σχολεία!

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

10 Σεπτεμβρίου 2018 17:38
Αρχίζουν οι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, κυλικεία και σχολεία!

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι μαθητές των δημοσίων σχολείων του δήμου να μετακινούνται με ασφάλεια και αμεσότητα.

Μάλιστα, φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία, αναμένεται ρεκόρ οκταετίας στον αριθμό των προγραμματισμένων δρομολογίων καθώς είναι αυξημένος κατά 14,5% ο αριθμός των μαθητών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά φαίνεται πως επιτεύχθηκε καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες διαδικασίες ώστε οι μεταφορές μαθητών και μαθητριών με μισθωμένα οχήματα, στα σχολεία των Δήμων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, να ξεκινήσουν από την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς χωρίς προβλήματα.

Φέτος θα εξυπηρετηθούν συνολικά 1.420 μαθητές, αριθμός αυξημένος κατά 15,4% συγκριτικά με πέρυσι, όπου μετακινήθηκαν 1.230 μαθητές και κατά 65,8% σε σύγκριση με τη σχολική χρονιά 2014- 15, όπου μετακινήθηκαν 856 μαθητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Ενότητας, φέτος υπάρχουν 82 προγραμματισμένα δρομολόγια, όταν το έτος 2014-2015 πραγματοποιήθηκαν 53. Δεν είναι όμως τα μοναδικά δωρεάν δρομολόγια στον Πειραιά καθώς χωρίς πληρωμή θα μεταφέρονται και φέτος σε δημοτικά κολυμβητήρια του Πειραιά εκατοντάδες μαθητές.

Μαζί με την νέα σχολική χρονιά, ξεκινούν οι έλεγχοι τόσο στα σχολικά λεωφορεία, για το εάν τηρούνται οι κανόνες για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, όσο και στους χώρους εστίασης και τις σχολικές εγκαταστάσεις.

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι να επιβεβαιωθεί ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ότι διατίθενται τα προβλεπόμενα από το νόμο σνακ και ροφήματα και κυρίως, ότι η παραμονή των παιδιών στα σχολικά συγκροτήματα είναι ασφαλής τόσο εντός των κτιρίων όσο και στα προαύλια.

Πηγή: altsantiri

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share