Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

25 φράσεις του Bruce Lee για την μαεστρία, τις Πολεμικές Τέχνες και την Συνείδηση!

Δώστε βάση

23 Ιουλίου 2018 12:58
25 φράσεις του Bruce Lee για την μαεστρία, τις Πολεμικές Τέχνες και την Συνείδηση!

Ο Bruce Lee ήταν ένα φαινόμενο. Όταν εμφανίστηκε στο καλλιτεχνικό στερέωμα στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο κόσμος έμεινε ανάρπαστος.

Ένας πολεμικός καλλιτέχνης σε τέλεια φόρμα, μια μαγευτική παρουσία στις ταινίες που έπαιξε και στην ζωή που έζησε. Ήταν ταπεινός, έξυπνος και γλυκομίλητος, ένας συνδυασμός που γκρέμισε με επιτυχία την μονοδιάστατη στερεότυπή εικόνα του κινεζικού λαού, όπως απεικονιζόταν στο Χόλιγουντ μέχρι τότε.

Πέτυχε περισσότερα στα σύντομα 32 χρόνια του από ό, τι οι περισσότεροι κάνουν σε όλη την διάρκεια της ζωής τους.

Η φήμη του εξαπλώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο μετά το θάνατό του, το 1973. Το 1999 ονομάστηκε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του 20ού αιώνα, από το περιοδικό Time, και τα βραβεία, οι τιμητικές διακρίσεις και οι έπαινοι που έλαβε, ενώ ζούσε και μετά τον θάνατό του, είναι υπερβολικά πολλά για να τα αναφέρουμε εδώ. Ήταν επίσης φιλόσοφος και ποιητής.

Αν και λιγότερο γνωστή αυτή η πλευρά της προσωπικότητάς του, αναμφίβολα έπαιξε μεγάλο ρόλο στις εγγύς-μυστικιστικές ιδιότητες που πολλοί ισχυρίζονται ότι έφερε στην ζωή με το έργο του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στα Σπάτα: Νεκρός ηλικιωμένος ανάπηρος! Τον παρέσυρε ΙΧ με το ηλεκτρονικό αμαξίδιό του! (photos)

Στην δημιουργία του Jeet Kune Do, το προσωπικό του στιλ των πολεμικών τεχνών, ο Lee άλλαξε πολλές από τις παραδοσιακές τεχνικές των σχολών, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της αίσθησης των βασικών εσωτερικών στοιχείων του ανθρώπου, δημιουργώντας ένα στιλ που συμβαδίζει περισσότερο με την ροή της ίδιας της ζωής. Η προσωπική του φιλοσοφία δεν ήταν λιγότερο αμφιλεγόμενη.

Επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από την ανατολίτικη σοφία, δεν θεωρούσε τον εαυτό του μοναδικό κριτή της αλήθειας, δεν πίστευε σε μια εξωτερική ανώτερη δύναμη και θεωρούσε την ελευθερία των ορίων ως την υψηλότερη απελευθέρωση. Πέρα από κάθε αμφιβολία, ήταν ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Εδώ, λοιπόν, είναι 25 φράσεις του Bruce Lee πέρι γνώσης, πολεμικών τεχνών και συνείδησης.

Σύντομες, απλές και σοφές.

1. Ο άνθρωπος, το ζωντανό ον, το δημιουργικό άτομο, είναι πάντα πιο σημαντικό από οποιοδήποτε καθιερωμένο στιλ ή σύστημα.

2. Αυτό που συνήθως σκέφτεσαι, καθορίζει τι θα γίνει τελικά.

3. Απορρίψτε οποιαδήποτε σκέψη για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο ή ποιος είναι καλύτερος από ποιον. Μην είστε υπέρ ή κατά.

4. Η πραγματικότητα γίνεται εμφανής όταν κάποιος παύει να συγκρίνει. – Υπάρχει μόνο «αυτό που είναι», όταν δεν υπάρχει καμία σύγκριση και το να ζεις με «αυτό που είναι», σημαίνει ότι είσαι γαλήνιος.

5. Ένας καλός δάσκαλος προστατεύει τους μαθητές του από την δική του επιρροή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγίζει καρδιές η γυναίκα του Βισκαδουράκη για τον γυναικολόγο της: «Έφυγες νωρίς και οι γυναίκες φοβόμαστε χωρίς εσένα»

6. Να γνωρίζεις τον εαυτό σου, είναι να μελετάς τον εαυτό του όταν επιδράς με ένα άλλο άτομο.

7. Πάντα να είστε ο εαυτός σας, εκφραστείτε, να πιστεύετε στον εαυτό σας, μην ψάξετε έξω από σας για έναν επιτυχημένο για να τον αντιγράψετε.

8. Αν βάζετε πάντα όρια σε αυτά που κάνετε, σωματικά ή πνευματικά, τα όρια θα εξαπλωθούν στην εργασία σας και στην ζωή σας. Δεν υπάρχουν όρια. Υπάρχουν μόνο ψεύτικα επίπεδα, και δεν πρέπει να μείνετε εκεί, θα πρέπει να προχωρήσετε πέρα από αυτά.

9. Δεν αρνούμαστε την κλασική προσέγγιση, απλά ως αντίδραση, αλλιώς θα έχουμε δημιουργήσει ένα άλλο ψεύτικο επίπεδο και θα παγιδεύσουμε τον εαυτό μας εκεί.

10. Το να ζεις πραγματικά, σημαίνει να ζεις για τους άλλους.

11. Δεν ήρθα σε αυτόν τον κόσμο για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και δεν ήρθατε σε αυτόν τον κόσμο για να ανταποκριθείτε στις δικές μου.

12. Πολλοί άνθρωποι αφιερώνουν την ζωή τους για να γίνουν η εικόνα που έχουν για το πώς θα πρέπει να είναι οι εαυτοί τους, αντί να γίνουν οι εαυτοί τους. Αυτή η διαφορά μεταξύ αυτοπραγμάτωσης και εικονικής αυτο-πραγμάτωσης είναι πολύ σημαντική. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν μόνο για την εικόνα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Τέλος ο καύσωνας, έρχονται καταιγίδες και χαλάζι!

13. Το σημαντικό δεν είναι η καθημερινή αύξηση, αλλά η καθημερινή μείωση. Αποκηρύξτε τα ασήμαντα.

14. Η ακινησία στην ακινησία, δεν είναι η πραγματική ακινησία. Μόνο όταν υπάρχει ακινησία στην κίνηση εκδηλώνεται ο συμπαντικός ρυθμός.

15. Όσο η αγάπη μεγαλώνει, οι καρδιές μας ωριμάζουν και η αγάπη μας γίνεται σαν κάρβουνο, καυτό και άσβεστο.

16. Ένας καλός πολεμικός καλλιτέχνης δεν είναι νευρικός, αλλά έτοιμος. Δεν σκέφτεται, δεν ονειρεύεται. Έτοιμος για ό, τι μπορεί να έρθει. Όταν ο αντίπαλος διευρύνει, εγώ συστέλλομαι, όταν αυτός συστέλλεται, εγώ επεκτείνομαι. Και όταν υπάρξει μια ευκαιρία, «εγώ» δεν χτυπάω, γίνεται μόνο του.

17. Αν μέσα σου δεν υπάρχει ακαμψία, τα πράγματα έξω θα αποκαλυφθούν. Θα κινείσαι σαν το νερό, θα αντιδράς σαν ηχώ, θα είσαι ένας καθρέφτης.

18. Τα πράγματα ζουν με την κίνηση και αποκτούν δύναμη στον δρόμο.

19. Παρατηρήστε ότι το άκαμπτο δέντρο σπάει πιο εύκολα, ενώ το μπαμπού ή ιτιά επιζούν από την κάμψη του ανέμου.

20. Ένας σοφός άνθρωπος μπορεί να μάθει περισσότερα από μια ανόητη ερώτηση από ό, τι ένας ανόητος μπορεί να μάθει από μια σοφή απάντηση.

21. Εάν δεν θέλετε να κάνετε σαρδάμ αύριο, πείτε την αλήθεια σήμερα.

22. Αν δεν μπορείς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, σύντομα θα φανείς ανόητος.

23. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που έχετε επιτύχει είναι γραφτό να ξεχαστούν, για να μπορέσετε να επιπλεύσετε άνετα στο κενό, χωρίς να παρεμποδίζεστε.

24. Αν θέλετε να μάθετε να κολυμπάτε, πηδήξτε στο νερό. Στην ξηρά ποτέ δεν θα μάθετε να κολυμπάτε.

25. Αν υπάρχει Θεός, είναι μέσα σου. Δεν ζητάς από τον Θεό να σου δώσει πράγματα, στηρίζεσαι στον Θεό για το εσωτερικό σου θέμα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share