Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πόσα εκατομμύρια πλαστικά ποτήρια καφέ πετάχτηκαν πέρυσι;

Πολύ μεγάλος αριθμός...

6 Ιουνίου 2018 13:50
Πόσα εκατομμύρια πλαστικά ποτήρια καφέ πετάχτηκαν πέρυσι;

Καφές και Έλληνας πάνε μαζί. Λατρεύουμε τον καφέ, τον χρησιμοποιούμε για να ξυπνήσουμε, για συντροφιά, για μέσο κοινωνικοποίησης, μας συνοδεύει τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευθεί ο επονομαζόμενος "καφές πακέτο", δηλαδή ο καφές που τον πίνεις στο χέρι. Με συνέπεια μαζί με τον καφέ να έχουν αυξηθεί κα τα πλαστικά ποτήρια που χρησιμοποιούνται για τον καφέ.

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του κόσμου γύρω από τις συνέπειες της χρήσης του πλαστικού, η Greenpeace ανακοίνωσε μια έρευνα γύρω από τα πλαστικά ποτήρια που χρησιμοποιούνται και πετιούνται στην Ελλάδα.

Τριακόσια εκατομμύρια ποτήρια πετάχθηκαν το προηγούμενο έτος, χωρίς να υπολογίζονται τα ανακυκλώσιμα. Με ένα φιλόδοξο project, που ονομάζεται ''Στο ΠοτήριΜου'' θέλει αν δώσει κίνητρο στο να χρησιμοποιεί το κοινό το δικό τους επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι και να σταματήσουν να παίρνουν πλαστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα χάνει σήμερα την ασυλία και αυτοί είναι οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση!

Στο πλαίσιο αυτό έχει καταφέρει να εξασφαλίσει εκπτώσεις με ένα δίκτυο συνεργαζόμενων καφέ, σε όσους πάνε με το δικό τους ποτήρι.

Μένει να δούμε αν θα ανταποκριθούν οι Έλληνες.




 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share