Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέλος στα πλαστικά καλαμάκια - Δείτε τον λόγο!

Κάνουν κακό στο...

22 Απριλίου 2018 16:25
Τέλος στα πλαστικά καλαμάκια - Δείτε τον λόγο!

Κάθε χρόνο, περίπου 8,5 δισεκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια στο Ηνωμένο Βασίλειο καταλήγουν στα σκουπίδια. Αυτό δείχνει πρόσφατη μελέτη της Βρετανικής κυβέρνησης, η οποία τώρα σχεδιάζει την απαγόρευση της πώλησής τους, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα απόβλητα πλαστικών μιας χρήσης που καταλήγουν σε θάλασσες και ωκεανούς.

Δείτε ακόμη: Ανατριχιαστικό! Η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου ψάλει πάνω από το φέρετρο τον Εθνικό Ύμνο! (Βίντεο)

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση στη διάσκεψη κορυφής για τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας των Εθνών (γνωστή παλαιότερα ως Βρετανική Κοινοπολιτεία). «Τα πλαστικά απόβλητα είναι μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος, και το βρετανικό κοινό έχει δείξει πάθος και ενέργεια όπως στα μέτρα χρέωσης της πλαστικής σακούλας», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.


Η απαγόρευση δεν θα τεθεί αμέσως σε ισχύ, αλλά η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τις βιομηχανίες για να εξασφαλίσει χρόνο προσαρμογής και να δημιουργηθούν εναλλακτικές λύσεις. Τα πλαστικά καλαμάκια που χρησιμοποιούνται για ιατρικούς λόγους θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση.
Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, ένα εκατομμύριο πτηνά και περισσότερα από 100.000 θαλάσσια θηλαστικά χάνουν τη ζωή τους λόγω της κατανάλωσης πλαστικών απορριμμάτων κάθε χρόνο, τα οποία ξεπερνούν τους 150 εκατομμύρια τόνους στους ωκεανούς.

Δείτε ακόμη: Ανατριχιαστικό! Η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου ψάλει πάνω από το φέρετρο τον Εθνικό Ύμνο! (Βίντεο)

Η Μέι κάλεσε άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας, η οποία περιλαμβάνει 53 μέλη στην Αφρική, την Ασία, τον Ειρηνικό και την Καραϊβική, να καταπολεμήσουν επίσης την πλαστική ρύπανση. Μάλιστα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει την έρευνα και την καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων στις αναπτυσσόμενες χώρες με 61,4 εκατομμύρια λίρες.

«Η Κοινοπολιτεία είναι ένας μοναδικός οργανισμός με τεράστια ποικιλία άγριων ζώων, περιβαλλόντων και ακτογραμμών. Μαζί μπορούμε να προκαλέσουμε πραγματική αλλαγή, ώστε οι μελλοντικές γενιές να απολαύσουν ένα φυσικό περιβάλλον που είναι πιο υγιές από αυτό που έχουμε σήμερα», πρόσθεσε η Μέι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Έφτασαν στον Άγιο Δομίνικο ο Μάριος Πρίαμος και ο Γιώργος Χρανιώτης! Οι πρώτες φωτογραφίες...

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ανακοινώθηκαν ανάλογες σκέψεις και για τις μπατονέτες, το πλαστικό από τις οποίες είναι ανάλογης επικινδυνότητας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share