Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη ανάσα: Επίδομα 300 ευρώ τον μήνα προς όλους τους...

Σας αφορά!

17 Απριλίου 2018 09:04
Μεγάλη ανάσα: Επίδομα  300 ευρώ τον μήνα προς όλους τους...

Πέρα από το γνωστό στους περισσότερους επίδομα ανεργίας υπάρχουν και πολλά άγνωστα ειδικά επιδόματα που χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών, σε νέες μητέρες καθώς και σε άλλες κατηγορίες.

Ένα από αυτά τα επιδόματα είναι Επίδομα επίσχεσης Εργασίας ή λόγω διακοπής εργασιών της Επιχείρησης!

Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι που δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης σε περίπτωση διακοπής των εργασιών της επιχείρησης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη, ή σε περίπτωση άσκησης από τον μισθωτό του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 Α.Κ.)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται οι νέες ταυτότητες: Η απίστευτη αλλαγή που θα σας εντυπωσιάσει και θα θυμίζει... κινητό τηλέφωνο!

Θα πρέπει να παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες και να έχουν πραγματοποιήσει 60 ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται του τριμήνου της ανεργίας.

Το επίδομα ανέρχεται σε 293 ευρώ το μήνα. Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο έτος. Το εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν θα πρέπει να ξεπερνά (για το 2013) τα 9.977,99€ και αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε έτος. Φέτος το όριο είναι 10.271,46€. Επίσης ο μισθωτός που είναι σε επίσχεση εργασίας μπορεί να λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας, (360 ευρώ) εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις. Στην περίπτωση πτώχευσης της επιχείρησης θα πρέπει να προσκομίζεται η Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (απόλυση).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share