Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ψάχνεις να νοικιάσεις σπίτι; - 9 πράγματα που πρέπει να προσέξεις!

Για ρίξε μία ματιά!

14 Απριλίου 2018 13:09
Ψάχνεις να νοικιάσεις σπίτι; - 9 πράγματα που πρέπει να προσέξεις!

Το να μένεις μόνος σου είναι μεγάλη άνεση και πολυτέλεια.

Αν ακόμη δεν το έχεις τολμήσει, σίγουρα το σκέφτεσαι σοβαρά. Έχεις την ιδιωτικότητά του και την ανεξαρτησία σου.

Αν ψάχνεις ήδη σπίτι για να μετακομίσεις, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν διαλέξεις.

Αφού βρεις τις αγγελίες και κλείσεις ραντεβού, μην πάρεις αψήφιστα την απόφαση να το νοικιάσεις.

Δες τι πρέπει να προσέχεις πριν «πιάσεις» το σπίτι που θα δεις:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαραγμός και οδύνη στην κηδεία του ήρωα Γιώργου Μπαλταδώρου! Έφτασε η σορός του! (photos)

Περιοχή: Πού βρίσκεται το σπίτι σε σχέση με τη δουλειά ή τη σχολή; Είναι καλή περιοχή; Έχει ότι χρειάζεσαι (φούρνο, καφέ, σούπερ μάρκετ, μαγαζιά); Πρέπει να τα σκεφτείς όλα αυτά πριν βρεις ένα σπίτι.

Συγκοινωνία: Όσο πιο κοντά σε ΜΜΜ είναι το σπίτι σου τόσο το καλύτερο. Σκέψου πώς θα μετακινείσαι τη μέρα αλλά και τη νύχτα.

Φασαρία: Πρέπει να τσεκάρεις αν το σπίτι βρίσκεται σε γειτονιά με ησυχία ή κοντά σε μεγάλο δρόμο, λεωφόρο, λαϊκή κτλ. όπου υπάρχει θόρυβος.

Θέρμανση: Πρέπει να δεις τι είδους θέρμανση έχει. Και αν έχει, γιατί λόγω κρίσης πολλές πολυκατοικίες δεν την ανοίγουν. Κεντρική ή αυτόνομη; Πετρέλαιο ή αέριο; Έχει κλιματιστικό το σπίτι; Δες τι σε συμφέρει.

Υδραυλικά: Είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα στα σπίτια. Δες αν δουλεύει σωστά το καζανάκι, οι βρύσες, ο θερμοσίφωνας κτλ. Αν δεν λειτουργούν σωστά, μπορεί να χρειάζεσαι κάθε τρεις και λίγο υδραυλικό και.. χρήματα!

Μούχλα/υγρασία: Πρόσεχε τους τοίχους, τα ταβάνια και το εσωτερικό της ντουλάπας για τυχόν σημάδια μούχλας ή υγρασίας. Μπορεί να χρειαστεί βάψιμο το σπίτι πριν το νοικιάσετε. Καλό να είναι να είναι βαμμένο βέβαια πριν το νοικιάσεις.

Ηλεκτρολογικά: Δες τις πρίζες, τον ηλεκτρικό πίνακα, τις ασφάλειες κτλ., αν όλα είναι σε καλή κατάσταση ή χρειάζονται επιδιόρθωση. Οι επιδιορθώσεις είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη και πρέπει να τις πληρώσει εκείνος. Ωστόσο, μπορεί να «τσιμπήσει» το ενοίκιο αν είναι ανακαινισμένο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός ο Βαγγέλης Φιλίππου! Βαρύ πένθος για πασίγνωστη ηθοποιό!

Πάρκινγκ: Αν έχεις αμάξι, τότε σε ενδιαφέρει που θα παρκάρεις. Αν δεν έχει πυλωτή, τότε τσέκαρε αν βρίσκεις να παρκάρεις κοντά στο σπίτι σου.

Διαδικαστικά: Αν τελικά σου αρέσει το σπίτι, διαπραγματεύσου την τιμή του ενοικίου. Συζήτησε για το συμβόλαιο καθώς και για την εγγύηση. Τσέκαρε όλα τα παραθυράκια πριν πάρεις την απόφαση και υπογράψεις το συμβόλαιο.

Πηγή: bovary.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share