Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Δεν σας καταβλήθηκε ακόμα το Δώρο Πάσχα; Δείτε αν σας μπει και πότε

Σας αφορά όλους!

2 Απριλίου 2018 11:09
Δεν σας καταβλήθηκε ακόμα το Δώρο Πάσχα; Δείτε αν σας μπει και πότε

Το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου, θα πρέπει να έχουν καταβάλλει οι εργοδότες το δώρο Πάσχα, στους εργαζομένους τους, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Ποιοι έχουν δικαίωμα να λάβουν δώρο Πάσχα και τι ποσό
Προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2018 είναι η ύπαρξη απασχόλησης (εργασιακής σχέσης) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2018 μέχρι 30-04-2018.

Ως βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσης της σχέσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Επίδομα έως 420 ευρώ μέσα στις επόμενες ώρες!

Ποιες είναι οι συνέπειες αν δεν καταβληθεί το δώρο Πάσχα
Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του δώρου και ως εκ τούτου παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμα τους στο δώρο Πάσχα.

Το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι, έχοντας σαν κορυφαία προτεραιότητα την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στην Κηφισιά: Αυτό είναι το σπίτι που εισέβαλαν οι ληστές και πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη του! (video)

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share