Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Άκρως ελπιδοφόρο: Ανακαλύφθηκε νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα!

Πώς μπορεί να καταπολεμήσει τον καρκίνο;

28 Μαρτίου 2018 12:10
Άκρως ελπιδοφόρο: Ανακαλύφθηκε νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα!

Μία άκρως ελπιδοφόρα είδηση!

Ένα νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του καρκίνου και άλλων ασθενειών, ανακάλυψαν επιστήμονες στις ΗΠΑ μεταξύ των οποίων είναι και ένας Έλληνας.

Το όργανο απαρτίζεται από ένα δίκτυο καναλιών μεταφοράς υγρών μέσα στο σώμα, το οποίο χρησιμοποιούν τα καρκινικά κύτταρα για την εξάπλωσή τους.

«Η ανακάλυψη μπορεί να επιφέρει δραματικές προόδους στην ιατρική. Είναι δυνατό να αποτελέσει ένα ισχυρό διαγνωστικό εργαλείο» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Νιλ Θάιζε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Αποκλειστικό: Ενοχλημένος ο γιος του Κρητικού, Άρη με σοβαρό πλάνο που δεν έδειξε η παραγωγή!

Οι επιστήμονες έδωσαν στο όργανο αυτό την ονομασία ««interstitium». Εκτός όμως από το να περιβάλλουν και πιθανώς να προστατεύουν τους ιστούς, τα κανάλια του οργάνου φαίνεται να διευκολύνουν και τις μεταστάσεις του καρκίνου. Τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να εισχωρήσουν σε αυτά τα κανάλια και έτσι άμεσα να βρεθούν μέσα στο λεμφικό σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στην δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη! Ήταν όλα ψέμματα...

«Από τη στιγμή που θα βρεθούν εκεί, είναι σαν να κάνουν νεροτσουλήθρα. Έχουμε βρει ένα νέο παράθυρο στο μηχανισμό εξάπλωσης των όγκων» ισχυρίστηκε ο επικεφαλής της έρευνας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share