Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Θερινή ώρα: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να διπλοτσεκάρουμε στα ρολόγια την αλλαγή της ώρας!

Δώστε βάση!

24 Μαρτίου 2018 19:47
Θερινή ώρα: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να διπλοτσεκάρουμε στα ρολόγια την αλλαγή της ώρας!

Αν δεν θέλετε να αργήσετε αύριο στην δουλειά πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στο νου σας την αλλαγή στην ώρα. Μπορεί να γίνεται αυτόματα, όμως ορισμένα ρολόγια δεν είναι τόσο αξιόπιστα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τα αέριά μου πάντα μυρίζουν χειρότερα από των άλλων ανθρώπων. Όταν ανακάλυψα το λόγο, έμεινα άφωνη!»

Είστε από αυτούς που την ημέρα αλλαγής της ώρας, σε θερινή ή χειμερινή, κοιτάτε τους δείκτες και αναλόγως μετακινείτε ακριβώς μία ώρα μπροστά ή μία ώρα πίσω; Αυτήν τη φορά σας συνιστούμε να μην το κάνετε τουλάχιστον στα ηλεκτρονικά ρολόγια.

Αν δεν το έχετε αντιληφθεί - εκτός και αν αποτελείτε κάποια σπάνια εξαίρεση - τα ηλεκτρονικά ρολόγια που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι (κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, ηλεκτρονικό ξυπνητήρι κ.α.) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης «πηγαίνουν πίσω» κατά έξι λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 7+1 σημαντικοί λόγοι για να τo κάvετε κάθε φορά που έχετε περίοδο! Ο 2ος θα σας γλιτώσει από…

Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί από τα μέσα Ιανουαρίου και οφείλεται στο γεγονός ότι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας σε Κοσσυφοπέδιο και Σερβία δεν έχουν καταφέρει να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Διαχειριστών Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO-E), υποχρεούνται να διατηρούν τη μέση συχνότητα της ηλεκτρικής ενέργειας στα 50 Hertz (ταλαντώσεις ανά δευτερόλεπτο).

Φέτος όμως η μέση συχνότητα ήταν χαμηλότερη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα και ελλείψεις στο ευρύτερο δίκτυο ελέγχου της ηλεκτρικής ενέργειας που περιλαμβάνει τη Σερβία, τη FYROM και το Μαυροβούνιο. Συνολικά οι αποκλίσεις των συχνοτήτων αντιστοιχούν σε 113 γιγαβατώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι γονείς της Σπυροπούλου στο πλευρό της Κωνσταντίνας! Οι δηλώσεις με δάκρυα στα μάτια και η αποκατάσταση της αλήθειας! «Ήταν παρεξηγημένη γιατί…»

Στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο των Διαχειριστών Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO-E) ανήκουν 36 κράτη, των οποίων τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας συνδέονται μεταξύ τους. Το δίκτυο αυτό εκτείνεται από την Ισπανία μέχρι τη Νορβηγία και από την Τουρκία μέχρι την Εσθονία. Οι διαφορές στη συχνότητα του εναλλασσόμενου ρεύματος έχουν συνέπειες σε 25 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Εάν δεν το είχατε αντιληφθεί μέχρι τώρα η αλλαγή στη θερινή ώρα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διορθώσετε το λάθος επιλέγοντας ως οδηγό όχι τη διαφορά μίας ώρας από την ένδειξη που βλέπετε αλλά μία πιο αξιόπιστη πηγή.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share