Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

Αγαπάς τον εαυτό σου; 6 εύκολα βήματα για να ξεκινήσεις;

21 Μαρτίου 2018 17:46
Αγαπάς τον εαυτό σου; 6 εύκολα βήματα για να ξεκινήσεις;

Όποια ατέλεια και αν έχεις, ότι και αν θα ήθελες να αλλάξεις, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι αν δεν αγαπήσεις τώρα τον εαυτό σου δεν θα το κάνεις ποτέ. Ακόμη και αν καταφέρεις να γίνεις πιστό αντίγραφο της Candice Swanepoel!

Ο δρόμος για να σε αγαπήσεις είναι μακρύς και δύσβατος, αλλά μπορείς να τον βρεις και να τον περπατήσεις. Καμια φορά, ένα απλό scroll στο instagram είναι ικανό να σου δώσει κάτι παραπάνω από ένα μάθημα για το bodypositivity. Αυτή τη φορά "έπεσα" πάνω σε ένα post το οποίο έδινε έξι συμβουλές για να είσαι ο εαυτός σου. Διαβάζοντάς τες, συνειδητοποίησα πως αν τις ακολουθήσεις, δεν καταφέρνεις μόνο να γίνεις αυτό που είσαι, αλλά και να σε αγαπήσεις στην πορεία της πραγμάτωσης ή βελτίωσης του αληθινού σου εαυτού.

Να θυμάσαι πάντα, πως το περιβάλλον σου είναι εξίσου - αν όχι περισσότερο - σημαντικό, στο πώς σε βλέπεις και πώς νιώθεις για σένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Έτσι τελειώνει ο Εθνικός μας Ύμνος! Γιατί δεν το διδάσκουν στα σχολεία και δεν μας τον έμαθαν ποτέ!

«Πώς να είσαι ο εαυτός σου:

  1. Πρώτα απ' όλα, να βλέπεις τον εαυτό σου ως ένα πολύτιμο, συμπαθητικό και αξιόλογο άτομο - κάποιος που αξίζει να γνωρίζει και να αγαπιέται. Αν σου φαίνεται δύσκολο, τότε μάλλον λες ψέματα στον εαυτό σου. (κι αυτό ίσως είναι κάτι που πρέπει να μελετήσεις με κάποιον σύμβουλο)

2. Να αναγνωρίσεις ότι οι σκέψεις, οι ιδέες, οι απόψεις και οι πεποιθήσεις σου είναι εξίσου σημαντικές με όλων των υπολοίπων. Είσαι μοναδική, δεν είσαι ο κλώνος κάποιου. Ό,τι σκέφτεσαι είναι άξιο να ακουστεί - και δε χρειάζεται να απολογείσαι ή να αλλάζεις τις απόψεις σου προκειμένου να ευχαριστήσεις ή να γίνεις αποδεκτή από άλλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ανάδρομος Ερμής στον Κριό: Αναλυτικές προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια! (video)

3. Μείνε μακριά από τους ανθρώπους που θέλουν να σε αλλάξουν ή που θέλουν να σκέφτεσαι ή να πράττεις όπως κι εκείνοι. Μην επιτρέπεις σε σένα και την προσωπικότητά σου να διαστρεβλώνεται ή να καθοδηγείται από άλλους.

4. Κράτα κοντά σου ανθρώπους που σε ενθαρρύνουν να είσαι ο εαυτός σου, σε δέχονται όπως είσαι και βγάζουν τον καλύτερό σου εαυτό.

5. Αντιστάσου στην ανάγκη να μιμηθείς ή να αντιγράψεις τους ανθρώπους που θαυμάζεις. Στο τέλος της μέρας "εκείνοι είναι εκείνοι κι εσύ είσαι εσύ". Κι έτσι πρέπει να είναι. Ο καθένας μας είναι μοναδικός. Ο κόσμος γίνεται πλουσιότερος με το να εκφράζεται ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

6. Μη συγκρίνεσαι με τους άλλους. Έχουμε όλοι διαφορετικές εμπειρίες και εξελισσόμαστε με τον δικό μας τρόπο και ρυθμό. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη φόρμουλα ή συνταγή για να γίνεις ή να είσαι κάτι. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και ακολούθα το δικό σου μονοπάτι.»

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share