Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δείτε τους πιο "τοξικούς" οδηγούς της ΕΕ σύμφωνα με μελέτη! Δε θα πιστεύετε που βρίσκεται η Ελλάδα!

25 Φεβρουαρίου 2018 17:31
Δείτε τους πιο

Οι εμπειρογνώμονες του βρετανικού σάιτ Eco, που ασχολείται με εναλλακτικές πηγές ενέργειας, δημοσίευσαν τη μελέτη που εξετάζει τη συμβολή εκπομπών τοξικών αερίων από οχήματα σε 25 χώρες της Ευρώπης και χρησιμοποιεί στοιχεία όπως τα ποσοστά χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, τη μέση ηλικία των οχημάτων, τον αριθμό των οχημάτων ανά 1.000 κατοίκους και τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Συνδυάζοντας τα μεμονωμένα αποτελέσματα, η μελέτη διαπίστωσε ότι πρωταθλητής στην ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η Τσεχία. Μια από τις βασικές αιτίες γι’αυτό είναι ότι στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης κυκλοφορούν οχήματα ιδιαιτέρως κακής ποιότητας. Η μέση ηλικία ενός αυτοκινήτου είναι 14 χρόνια, έξι χρόνια περισσότερο από τον μέσο όρο της Βρετανίας. Ακολουθεί ένα γράφημα που δημιουργήθηκε από το Eco Experts για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Ο Κώστας Λεφάκης προειδοποιεί: Αυτά τα 4 ζώδια δεν θα περάσουν καλά την εβδομάδα που μας έρχεται (26-04/03)!

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Πολωνία και στην τρίτη η Εσθονία. Η Κροατία και η Σλοβακία ολοκληρώνουν την πεντάδα, κάνοντας την ανατολική Ευρώπη την πιο ρυπογόνο περιοχή στην ήπειρο.

Οι Έλληνες οδηγοί βρέθηκαν να είναι από τους πιο καθαρούς στην Ευρώπη σκαρφαλώνοντας στην πρώτη δεκάδα, με τους πιο «πράσινους» οδηγούς να βρίσκονται στη Σουηδία.

Ο Fran Whittaker-Wood, εμπειρογνώμονας του Eco δήλωσε: «Οι οδικές μεταφορές αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πηγές ρύπανσης της ατμόσφαιρας και παρόλο που η έρευνά μας δείχνει ότι τα κακής ποιότητας οχήματα είναι ο παράγοντας που συμβάλλει περισσότερο στην εκπομπή τοξικών ουσιών, η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητά τους με βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, λόγω υψηλού κόστους. Εάν οι κυβερνήσεις είναι διατεθειμένες να μειώσουν τα επίπεδα ρύπανσης των οχημάτων τότε χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να καταστούν αυτά τα οχήματα πιο προσιτά σε όλους».

Αυτές είναι οι 25 ευρωπαϊκές χώρες με τα πιο ρυπογόνα οχήματα:

Τσεχία
Πολωνία
Εσθονία
Κροατία
Σλοβακία
Σλοβενία
Ισπανία
Ρουμανία
Αυστρία
Ουγγαρία
Λουξεμβούργο
Λετονία
Ιταλία
Λιθουανία
Βέλγιο
Γαλλία
Γερμανία
Ηνωμένο Βασίλειο
Ελλάδα
Πορτογαλία
Ολλανδία
Δανία
Φινλανδία
Ιρλανδία
Σουηδία

Πηγή: mikropragmata.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share