Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόσο καλό σου κάνει ο μεσημεριανός ύπνος;

23 Φεβρουαρίου 2018 14:26
Πόσο καλό σου κάνει ο μεσημεριανός ύπνος;

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη ενός καλού ύπνου και πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε να κοιμόμαστε αρκετά (6-8 ώρες) αλλά και ποιοτικά, δηλαδή χωρίς διακοπές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όμως, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που υποφέρουν από διάφορες διαταραχές, όπως η αϋπνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στο Survivor 2: Ο δεύτερος επώνυμος άντρας που μπαίνει στο παιχνίδι! Ο πιο περιζήτητος εργένης...

Κάποιοι από τους λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος αλλά και η κακή χρήση της τεχνολογίας. Για να αλλάξει η κατάσταση, οι γιατροί προτείνουν να πάρεις λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα ώστε να κοιμηθείς. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά αυτή η τακτική αποκτάει όλο και περισσότερους fans αφού ο απογευματινός ύπνος, συγκεκριμένα, προάγει τη δημιουργικότητα και τη συγκέντρωση. Επίσης, με το να κοιμηθείς μέσα στη μέρα, θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο ποιοτικό ύπνο το βράδυ.

Πόση ώρα είναι καλό να κοιμηθώ;

Οι περισσότεροι ειδικοί υποστηρίζουν πως το ιδανικό για έναν “ενδιάμεσο” ύπνο είναι τα 20 λεπτά. Θεωρείται αποδεκτό, βέβαια, να κοιμηθείς από 15-45 λεπτά αλλά το ζητούμενο είναι να μην προλάβεις να μπεις στη φάση REM, δηλαδή να πέσεις σε βαθύ ύπνο.


Ποια ώρα της μέρας είναι καλό να κοιμηθώ;

Σε αυτή την ερώτηση δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση αφού οι λόγοι που κάποιος χρειάζεται να κοιμηθεί, κατά τη διάρκεια της μέρας, μπορεί να ποικίλλουν. Όμως, μια πολύ καλή στιγμή της ημέρας για να πάρεις τον υπνάκο σου είναι νωρίς το απόγευμα ώστε να αποφευχθεί η διατάραξη του κανονικού ύπνου τη νύχτα.

Τελευταία, μια πρωτοποριακή πρόταση βρίσκει όλο και περισσότερους αποδέκτες και αυτή αφορά στο συνδυασμό του καφέ και του ύπνου. Η θεωρία της πρότασης αυτής υποστηρίζει πως η καφεΐνη χρειάζεται γύρω στα 20′ για να απορροφηθεί από τον οργανισμό μας. Έτσι, αν πιεις το καφέ σου και έπειτα κοιμηθείς για ένα εικοσάλεπτο, θα ξυπνήσεις γεμάτος ενέργεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love: Κι όμως, η Στέλλα Μιζεράκη συμμετείχε σε επιτυχημένη σειρά του Ant1! Εσείς την θυμάστε;

Είναι καλό να γνωρίζεις πως αν αισθανθείς μέσα στη μέρα πως θέλεις να κοιμηθείς έστω και για 5 λεπτά, θα πρέπει να το κάνεις. Οφείλουμε να ακούμε το σώμα μας και τις ανάγκες του οπότε να είσαι σίγουρη πως αν φροντίσεις να ξεκουράζεις το σώμα σου όποτε αυτό το έχει ανάγκη, σίγουρα θα ανταμειφθείς.

Πηγή:Savoirville

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share