Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έγινε του... καρνάβαλου στη Πάτρα. Για γέλια και για κλάμματα η σειρά της παρέλασης φέτος

16 Φεβρουαρίου 2018 08:32
Έγινε του... καρνάβαλου στη Πάτρα. Για γέλια και για κλάμματα η σειρά της παρέλασης φέτος

Αλλο ένα επεισόδιο, δυστυχώς λυπηρό κι αυτό, προστέθηκε χθες στην κρίση που περνάνε οι σχέσεις ανάμεσα στον Καρναβαλικό φορέα και τα πληρώματα. Οταν εκπρόσωποι των δεύτερων πήγαν χθες στη συνάντηση με τη διοίκηση του φορέα προκειμένου να ενημερωθούν για τη σειρά της παρέλασης, τους ανακοινώθηκε ότι μετακινούνται πολλές θέσεις πιο πίσω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με το επιχείρημα ότι φέτος μέτρησε περισσότερο στη βαθμολογία η συμμετοχή στον Κρυμμένο Θησαυρό του Δήμου Πατρέων.

Οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων ζήτησαν εξηγήσεις από πολιτικά στελέχη και συνεργάτες του καρναβαλικού φορέα για την συγκεκριμένη αλλαγή στα κριτήρια σειράς της παρέλασης. Σύμφωνα με τους ίδιους, ενημερώθηκαν ότι δόθηκε βαρύτητα φέτος στη συμμετοχή στον Κρυμμένο Θησαυρό του Δήμου. Απόφαση που εκτιμούν ότι υπαγορεύτηκε από εκδικητική διάθεση του Δήμου απέναντι στα πληρώματα που διοργάνωσαν και μετείχαν στον συν-πληρωματικό Κρυμμένο Θησαυρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Μέλη αυτών των πληρωμάτων επικαλέστηκαν, το άρθρο του καρναβαλικού κανονισμού που αναφέρεται στη σειρά παρέλασης. «Η σειρά, με την οποία παρελαύνουν τα πληρώματα, καθορίζεται από αρμόδια επιτροπή, με ενδεικτικά κριτήρια την αισθητική διαδοχή των στολών, τις τεχνικές ή άλλες ανάγκες της παρέλασης, τη μέχρι τότε βαθμολογία του Κρυμμένου Θησαυρού καθώς και τη συμπεριφορά του πληρώματος» αναφέρει ο κανονισμός, χωρίς όμως να διαχωρίζει το ποσοστό κάθε κριτηρίου στη διαμόρφωση της βαθμολογίας και συνεπώς στη σειρά παρέλασης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share