Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το πιο ακριβό ουίσκι όλων των εποχών

7 Φεβρουαρίου 2018 17:36
Αυτό είναι το πιο ακριβό ουίσκι όλων των εποχών

Πολύ καλό το ιρλανδικό, ακόμη καλύτερο το σκοτσέζικο, θαυμάσιο το αμερικάνικο, αλλά το ιαπωνικό ουίσκι αποτελεί από μόνο του μια πραγματικά ξεχωριστή ιστορία και ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα trends στη βιομηχανία του ποτού παγκοσμίως.

Ωραία συσκευασία, τα αξίζει τα λεφτά της!

Τον προηγούμενο μήνα, το ουίσκι από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου σημείωσε ένα νέο ρεκόρ, κι αυτό γιατί ένα μπουκάλι Yamazaki 50 ετών πουλήθηκε έναντι €240.000, κάτι που σημαίνει πως είναι το πιο ακριβό του είδους του, όλων των εποχών.

Σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στο Χονγκ Κονγκ, λάτρεις του ποτού με οικονομική επιφάνεια, συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν το ουίσκι που εμφιαλώθηκε το 2011. Αποτέλεσμα ήταν να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ που αφορούσε επίσης ένα ουίσκι Yamazaki, που είχε αγοραστεί έναντι €103.000 το 2005.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - αποκλειστικό: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου! Λιποθύμησε από τα αναφιλητά

Η διαρκώς μεγαλύτερη ζήτηση για πολυτελή ιαπωνικά ουίσκι μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζε αδιανόητη. Πλέον όμως είναι γεγονός, και αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ασφαλώς η αύξηση των τιμών, που ξεφεύγουν πια από τις δυνατότητες του μέσου καταναλωτή.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share