Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

5 τροφές που δεν πρέπει να πέφτουν στο νεροχύτη! - Εσείς το γνωρίζατε;

18 Ιανουαρίου 2018 11:40
5 τροφές που δεν πρέπει να πέφτουν στο νεροχύτη! - Εσείς το γνωρίζατε;

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο βλαβερό μπορεί να είναι για τις σωληνώσεις του σπιτιού το να πετάτε αλόγιστα τροφές από το νεροχύτη σας;

Ειδικοί σε θέματα καθαριότητας αποκαλύπτουν τις τροφές που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Το λίπος συσσωρεύεται, γίνεται μια μάζα που μπορεί να φρακάρει τους σωλήνες και η βοήθεια του υδραυλικού να είναι αναγκαία.

Είναι προτιμότερο να τις πετάτε σε μια σακούλα, ο νεροχύτης δεν είναι κάδος απορριμάτων.

Μην παραπονιέστε όταν δημιουργούνται προβλήματα στο σπίτι, όταν είναι απόρροια δικών σας λανθασμένων κινήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στην Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η ποινή για τον 15χρονο που έσφαξε την μικρό Τάσο πάνω σε καυγά!

1) Ζυμαρικά, φλούδες από πατάτες, ρύζι: Οι τροφές αυτές μπορούν να φρακάρουν τις σωληνώσεις σε μικρό διάστημα χρόνου. Κάθε φορά που βράζετε ζυμαρικά και έρχεται η ώρα να τα σουρώσετε θυμηθείτε ότι όσα... σας γλιστρήσουν πρέπει να μαζευτούν και να πεταχτούν σε σακούλα.

2) Λάδι: Είναι ο Νο1 εχθρός των σωληνώσεων του σπιτιού. Αν πιστεύετε ότι ένα υγρό όπως το λάδι είναι αθώο ακριβώς γιατί είναι υγρό, κάνετε λάθος. Μπορεί να δημιουργηθεί μια μάζα που μπορεί να φρακάρει και να δημιουργήσει ζημιά μεγάλης έκτασης.

3) Κατακάθι καφέ, τσόφλια από αυγά: Κι όμως! Οι τροφές αυτές είναι ψηλά στη λίστα αυτών που δημιουργούν πρόβλημα στις σωληνώσεις. Δεν μπορούν να διαλυθούν και να απορροφηθούν εύκολα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Κάθε φορά που θέλετε να ξεφλουδίσετε ένα αυγό ή θέλετε να καθαρίσετε την καφετέρια σας ή τα φλιτζάνια σας θυμηθείτε να ρίχνετε τα υπολείμματα σε σακούλα.

4) Φλούδες από φρούτα και λαχανικά: Αν θέλετε να τα ξεφλουδίζετε στο νεροχύτη για να τα ξεπλένετε παράλληλα με τρεχούμενο νερό μπορείτε να το κάνετε. Ωστόσο οι φλούδες δεν θα πρέπει να πέφτουν στις σωληνώσεις γιατί διασπώνται δύσκολα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξυλοδαρμός Παυλίδου: Ανακοίνωση κόλαφος από το θέατρο Χυτήριο για τον Μάνο Παπαγιάννη!

5) Τροφές που έχουν φυτικές ίνες: Ζαρζαβατικά όπως μαρούλι, σέλινο, μαϊντανός μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στις σωληνώσεις σε βάθος χρόνου. Αν ξεφύγει κάτι κατά τη διάρκεια που τα ξεπλένετε δεν πειράζει τόσο, όσο όταν συστηματικά πέφτουν κομμάτια ολόκληρα.

Πηγή: bovary.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share