Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020

Κοινωνικό μέρισμα: Νέες αιτήσεις μέχρι την Τρίτη - Ποιοι πρέπει να τις υποβάλουν

24 Δεκεμβρίου 2017 20:40
Κοινωνικό μέρισμα: Νέες αιτήσεις μέχρι την Τρίτη - Ποιοι πρέπει να τις υποβάλουν

Μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση ειδικές κατηγορίες δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος, που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης στην προηγούμενη φάση της διαδικασίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων κοινωνικού μερίσματος (www.koinonikomerisma.gr) θα μείνει ανοικτή έως τις 26 Δεκεμβρίου για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μου έβγαλε με βία το κολάν και το εσώρουχο και παράλληλα άρχισε να…»: Σοκάρουν οι καταθέσεις των θυμάτων του «δράκου των Αμπελοκήπων»

– Μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων, για τις οποίες προωθείται η θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμισης με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων απ’ αυτήν την κατηγορία. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες που ήδη η αίτησή τους έχει εγκριθεί η διαδικασία θα γίνει αυτόματα και τυχόν διαφορά στο ύψος του ποσού που έχει εγκριθεί θα πιστωθεί αυτόματα σε δεύτερη πληρωμή στο λογαριασμό που έχει δηλωθεί.

– Ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών για τους οποίους δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αηδία και μόνο»: Η αγανάκτηση της Νικολέττας Καρρά για την... φιλανθρωπική κίνηση του Γιώργου Μαυρίδη! (photos)

– Μονοπρόσωπα νοικοκυριά, στα οποία δικαιούχος είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω, για τα οποία, επίσης, δεν θα ισχύσει το παραπάνω κριτήριο.

– Νοικοκυριά που από σφάλμα στις φορολογικές τους δηλώσεις, δήλωσαν δαπάνες φροντιστηρίων στο πεδίο για τις δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων.

– Νοικοκυριά, στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν ή ακυρώθηκαν.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share